Kultaa ja öljyä pörssistä

Nyt myynnissä uudet raaka-ainesertifikaatit

Nordea laajensi sertifikaattitarjontaa raaka-aineisiin. Uusien sertifikaattien avulla pääset sijoittamaan kullan ja öljyn arvonkehitykseen kustannustehokkaasti ja samalla saat hajautettua sijoitusportfoliotasi osakemarkkinoiden ulkopuolelle.

Kaupankäynnin kohteena kulta ja öljy

Kultaan on perinteisesti sijoitettu erityisesti kriisien aikana, koska sen arvo on historiallisesti säilynyt hyvin ja siitä on tullut dollarille vaihtoehtoinen turvasatama. Se on toiminut hyvin myös suojana inflaatiolta. Nyt pääset pienemmälläkin summalla ottamaan näkemystä kullan arvon kehitykseen ostamalla BULL tai BEAR kultasertifikaattia. Kulta-sertifikaatin kohde-etuutena on kultafutuuri, joka on listattu CME-markkinalla.

Öljyn hinnanvaihtelu on ollut historiallisesti hyvin voimakasta ja hinta on erittäin herkkä tuotantohäiriöiden suhteen. Nyt pääset hyötymään öljyn hinnan liikkeistä sijoittamalla Öljy-sertifikaattiin. Sen kohde-etuutena on ICE Brent Crude futuuri.

Kulta- ja öljysertifikaattien kohde-etuuksien valuutta on USD, joten tuotteisiin liittyy myös valuuttakurssiriski.

Sertifikaateilla voit käydä kauppaa helposti Helsingin pörssissä

BULL & BEAR sertifikaatit noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä ja niillä käydään kauppaa samalla tavalla kuin osakkeilla. Kaupankäynti- ja säilytyskustannukset ovat samat kuin kotimaisessa osakekaupassa. Sertifikaatit eivät ole pääomaturvattuja, joten sijoitetun summan voi menettää kokonaan tai osittain. Lisäksi on hyvä muistaa, että hyödykemarkkinoilla hintaheilahtelut ovat usein voimakkaita.

Ennen sijoituspäätöstä

Tutustu sertifikaattien tuotonmuodostukseen, riskeihin ja kuluihin lukemalla sertifikaattien tuotekuvauksetAvautuu uuteen ikkunaanlopulliset ehdot ja ohjelmaesite ennen lopullisen sijoituspäätöksen tekoa. Varmista myös, että valitsemasi sertifikaatti sopii sijoitustavoitteisiisi ja taloudelliseen tilanteeseesi.

Sertifikaattien liikkeeseenlaskija on Nordea Bank AB (publ).