Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Yhdessä taloustaitoja vahvistamassa

Tuemme taloustaitojen vahvistamista vapaaehtoistyön, kumppanuuksien ja sponsoroinnin avulla. Jokaisella nordealaisella on etuoikeus kahteen palkalliseen vapaaehtoistyöpäivään vuodessa vastuullisuushankkeissamme. Osallistua voi tehtävästä ja taustasta riippumatta sillä jokainen saa perehdytyksen ennen vapaaehtoistyöpäivää.

Yhteistyökumppaneitamme

Yrityskylä Avautuu uuteen ikkunaan

Talous ja nuoret TATin koordinoima Yrityskylätoiminta on 6- ja 9-luokkalaisille suunnattu yhteiskunnan, työelämän ja yrittäjyyden oppimisympäristö. Yrityskylä on tavoittanut jo 250 000 lasta ja nuorta. Yrityskylä on palkittu maailman parhaana koulutusinnovaationa. Alakoulun Yrityskylässä oppilas työskentelee valitsemassaan ammatissa, josta hän saa palkkaa sekä toimii kuluttajana ja kansalaisena osana yhteiskuntaa. Yläkoulun Yrityskylässä oppilaat toimivat kansainvälisen yrityksen johtoryhmänä kilpaillen toisiaan vastaan. Nordea tukee Yrityskylän toimintaa yhtenä pääsponsorina ja lisäksi Nordean vapaaehtoiset toimivat ohjaajina Yrityskylissä ympäri Suomea.

Lue lisää Yrityskylän toiminnasta Avautuu uuteen ikkunaan

TATin Bisneskurssit Avautuu uuteen ikkunaan

TATin Bisneskurssit tarjoaa maksuttomia ja digitaalisia oppimateriaaleja lukiolaisille ja ammatillisen puolen opiskelijoille. Laadukkaiden sisältöjen avulla nuoret oppivat talous- ja työelämätaitoja, kaupallista osaamista sekä yrittäjämäistä asennetta. Nordean vapaaehtoiset toimivat workshopin vetäjinä Bisneskurssien Takeoff-tapahtumassa, joka on Euroopan suurin nuorten bisnestapahtuma. Takeoff järjestetään vuosittain Slushin yhteydessä, ja se kerää yhteen pohjoismaisia opiskelijoita lukioista ja ammatillisista oppilaitoksista. Vapaaehtoisemme myös pitävät talousaiheisia luentoja Bisneskurssien yhteistyökouluissa.

Lue lisää TATin Businesskursseista Avautuu uuteen ikkunaan

Plan Avautuu uuteen ikkunaan

Nordea tukee Planin työtä Suomessa osallistumalla maahanmuuttajataustaisten lasten ja nuorten arjen taitojen tukemiseen ja olemalla mukana tutustuttamassa nuoret suomalaiseen yhteiskuntaan Planin Matkalla-hankkeen kautta. Nordealaiset ovat hankkeessa mukana tapaamassa nuoria ja pitämässä oman talouden hallinnan työpajoja, joissa keskustellaan nuorten kanssa arjen rahankäytöstä. Kesätyöpajassa sparrataan työnhaussa ja CV:n tekemisessä. Lisäksi yhteistyössä Planin ja Yrityskylän kanssa järjestetään vuosittain Yrityskyläpäivä, jossa Nordean vapaaehtoiset toimivat ohjaajina.

Lue lisää Planin työstä Suomessa Avautuu uuteen ikkunaan

Oppilaitosyhteistyö Avautuu uuteen ikkunaan

Vastuullisuusstrategiamme mukaan haluamme edistää talouslukutaitoa ja yrittäjyyttä suomalaisessa yhteiskunnassa. Oppilaitosyhteistyö tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kertoa ja keskustella näistä teemoista yhdessä lasten ja nuorten kanssa, sekä antaa ammattitaitomme oppilaitosverkoston käyttöön. Tavoite on esimerkiksi työpajojen ja pelien avulla inspiroitua ja oppia oman talouden hallintaa, jotta kaikilla olisi mahdollisuus pärjätä elämässä lähtökohdista riippumatta. Nordealaiset vierailevat valtakunnallisesti eskarilaisten, ala- ja yläkoululaisten sekä toisen asteen että korkeakouluopiskelijoiden parissa. Järjestämme myös Oman talouden eväät –koulupäiviä Nordean pääkonttorissa Helsingissä.

Lue lisää Oman talouden eväät –koulupäivästä Avautuu uuteen ikkunaan

Taloussankari Avautuu uuteen ikkunaan

Talousosaamista voi oppia myös pelaamalla. Marraskuussa 2018 Nordea lanseerasi yhdessä Talous ja nuoret TATin ja Pörssisäätiön kanssa talousopetuksen tueksi Taloussankari-mobiilipelin, jota voi pelata itsenäisesti tai ohjatusti oppitunneilla tai erilaisissa tapahtumissa. Tavoitteena on, että nuoret innostuvat taloudesta pelin kautta. Pelaaja oppii säästämisestä, rahan käytöstä, sijoittamisesta sekä talouden hallinnasta tekemällä erilaisia valintoja ja talouteen liittyviä päätöksiä pelin edetessä. Peli on maksuton eikä pelaajan tarvitse rekisteröityä. Pelistä on tulossa englannin ja ruotsin kielinen versio lähiaikoina.

Lue lisää Taloussankari-pelistä Avautuu uuteen ikkunaan

Taloustaitohanke Avautuu uuteen ikkunaan

Kolmen pankin (Danske Bank, Nordea ja OP) yhteisessä Taloustaitohankkeessa on tavoitteina tukea nuoria arjen rahankäytössä, madaltaa pankin ja samalla myös muiden raha-asioiden hoitamisen kynnystä sekä ennaltaehkäistä vakavien ongelmien ja velkakierteiden syntymistä. Taloustaitohanke on kohdennettu 16 - 29 -vuotiaiden nuorten taloudenhallinnan tukemiseen. Hanketta koordinoi Helsingin Diakonissalaitos. Taloustaitohanke on yksi Nordean vastuullisuushankkeista, jossa tuemme nuorten taloustaitoja henkilöstömme vapaaehtoistyön kautta.

Lue lisää Helsingin Diakonissalaitoksen toiminnasta Avautuu uuteen ikkunaan

ENTER ry Avautuu uuteen ikkunaan

ENTER ry tarjoaa henkilökohtaista ja maksutonta opastusta tietokoneiden, tablettien ja kännyköiden käytössä Uudellamaalla.

Lue lisää ENTER ry:stä Avautuu uuteen ikkunaan

Valli ry Avautuu uuteen ikkunaan

Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli toimii valtakunnallisesti vanhusalan ja kehittäjänä ja asiantuntijana.

Lue lisää Valli ry:stä Avautuu uuteen ikkunaan