Kysy Novalta Avautuu uuteen ikkunaan

Raportoi huijausyrityksestä

Jos epäilet verkkopankkihuijausta

Ota välittömästi yhteyttä Nordeaan. Nordea ryhtyy tarvittaviin toimiin estääkseen huijauksen seuraukset. Voimassa oleva verkkopankkisopimus voi olla tarpeen lopettaa tai verkkopankin käyttöä saatetaan rajoittaa. Voit myös toimittaa kuvaruutukopioita epäilyttävästä verkkopankkisivusta, jos mahdollista.

Älä käytä verkkopankkia tai Internetiä laitteellasi (tietokone, tablettitietokone tai matkapuhelin) ennen kuin mahdollinen haittaohjelma on poistettu. Käytä vain laitteita, joissa ei ole haittaohjelmia. Jos verkkohuijaus johtui siitä, että tietokoneessasi, tablettitietokoneessasi tai matkapuhelimessasi on haittaohjelma, on tärkeää poistaa se laitteesta. 

Joitakin haittaohjelmia ei pystytä poistamaan ilman että käyttöjärjestelmä on asennettava uudelleen. Jos verkkohuijaus johtui phishingistä (tietojen kalastelu), aja virustorjuntaohjelma säännöllisesti ja päivitä sitä jatkuvasti.

Ota yhteyttä

Raportoi sähköpostin häiriöviestistä

Jos olet vastaanottanut sähköpostitse häiriöviestin, joka on tehty näyttämään siltä kuin se olisi lähetetty Nordeasta, voit välittää sen edelleen alla olevaan sähköpostiosoitteeseen. Poista sen jälkeen viesti avaamatta siihen liitettyä linkkiä tai tiedostoa.

Raportoi huijausyrityksestä 

Huomaa, että

  • yllä olevaan sähköpostiosoitteeseen ei voi lähettää häiriöviesteihin liittyviä kysymyksiä, vaan sitä käytetään ainoastaan huijausepäilyjen raportointiin.
  • sähköpostiisi ei vastata, mutta lähettämääsi tietoa voidaan hyödyntää haitallisten verkkosivustojen jäljittämiseksi ja sulkemiseksi.

Jos epäilet, että käyttäjätunnuksesi, tunnuslukukorttisi tai molemmat ovat joutuneet vääriin käsiin, ota välittömästi yhteyttä ja soita Nordea Asiakaspalveluun. Asiakaspalvelun aukioloaikojen ulkopuolella soita sulkupalveluun 020 333 (24 h/vrk) ja ulkomailta +358 20 333 (24 h/vrk).

Korttien käyttö

Jos korttisi katoaa, varastetaan tai se jää ulkomailla automaattiin, ilmoita siitä välittömästi korttien sulkupalveluun.

Lue lisää

Suojaa laitteesi

Parannat verkkoasiointisi turvallisuutta huolehtimalla tietokoneesi verkkoliikennettä rajoittavasta palomuurisuojauksesta sekä Internet-selaimen ja virustorjuntaohjelman päivittämisestä.

Lue lisää

Tietoturva

Nordea suojaa aina tiedot pankkisalaisuutta ja tietosuojaa koskevien lakien, määräysten ja vaatimusten mukaisesti.

Lue lisää

Verkkouhat

Jos saat sähköpostiviestin jossa sinua pyydetään antamaan pankkiasiointiisi liittyviä tietoja, on viestit syytä tuhota eikä niihin tule missään nimessä vastata.

Lue lisää