Varaudu odottamattomiin riskeihin hyvissä ajoin

Minkälainen riskinsietokyky sinulla on sijoittajana? Oletko maltillinen riskinottaja vai siedätkö epävarmuutta hyvin? Kysymys on todennäköisesti tullut pohdittavaksi sopivaa sijoituskohdetta valittaessa. 

On suhteellisen helppoa miettiä riskejä, jotka liittyvät säästämiseen ja sijoittamiseen. Jos sijoituskohde ei menesty toivotulla tavalla, voi kohdetta vaihtaa tai jäädä odottamaan tuottoisampia aikoja. Huomattavasti vaikeampaa on pohtia niitä riskejä, joita elämän varrella osa meistä väistämättä kohtaa.

Vakava sairastuminen tai läheisen kuolema ovat asioita, joita ei ikinä soisi tapahtuvan kenellekään. Näiden asioiden ajatteleminen voi tuntua hankalalta, mutta juuri näihin elämän ikäviin yllätyksiin varautuminen hyvissä ajoin on ensiarvoisen tärkeää.

Vaali varallisuuttasi hyvän päivän varalle

Jo kertyneestä varallisuudesta on mukavaa päästä nauttimaan hyvinä hetkinä. Mutta kuinka suojata varallisuutta, ja samalla tulevaisuuden haaveita ja unelmia, elämän odottamattomien riskien varalta?

Meille suomalaisille on tyypillistä säästää pahan päivän varalle. Usein ajatellaan, että säästöillä pärjää tai että ikävän tilanteen sattuessa myydään omaisuutta tai sijoituksia. Jos tilanne osuu oikeasti kohdalle, ei kaikki mene välttämättä suunnitelmien mukaan. Jos varallisuus on sijoitettuna kiinteään omaisuuteen, voi sen myyminen olla työlästä vaikeassa elämäntilanteessa. Myös markkinatilanne voi olla sellainen, ettei sijoituksia ole järkevää realisoida.

Henkilövakuutus on järkevä tapa varautua elämän odottamattomiin tapahtumiin. Henkilövakuutuksesta saatava korvaus tuo taloudellista turvaa surun ja huolen keskelle. On myös helpottavaa tietää, ettei energiaa ja jaksamista tarvitse riittää raha-asioiden järjestelyyn, vaan arki säilyy mahdollisimman tuttuna ja turvallisena.

Perintövero voi yllättää

Henkilövakuutus tuo apua myös tilanteessa, jossa varallisuutta siirtyy jälkipolville perintönä. Joskus perintöveron määrä voi tulla perinnönsaajalle yllätyksenä, tai perintöveron maksamiseen ei yksinkertaisesti ole ollut mahdollisuutta valmistautua etukäteen.

Kuolintapauksessa henkilövakuutuksesta saatava korvaus voi auttaa perinnönsaajaa selviämään perintöveron maksamisesta. Vakuutuskorvauksesta voi olla apua erityisesti silloin, kun perintövero on maksettava ennen perinnön saamista. Tällainen tilanne voi johtua esimerkiksi siitä, että toisella henkilöllä on hallintaoikeus perittävään omaisuuteen.

Varallisuutesi ansaitsee neuvontaa

Suunnitelmallinen varallisuudenhoito auttaa jäsentämään tarpeitasi ja helpottaa tulevaisuuteen varautumista. Autamme sinua saamaan enemmän irti varallisuudestasi omat ja erityiset tarpeesi ja unelmasi huomioiden.

Ota yhteyttä, niin löydämme yhdessä juuri sinun tilanteeseesi sopivimman ratkaisun.

Lue lisää henkilövakuuttamisesta