Uusi Pohjoismainen osakemallisalkku sijoittamisen tueksi

  • Uusi Pohjoismainen osakemallisalkku keihäänkärjeksi
  • Kotimainen osakemallisalkku ennallaan, Global-listalla Pohjoismaiden ulkopuoliset osakkeet
  • Enemmän osaketukea Aamu- ja Viikkoraporteissa

Uusi Pohjoismainen osakemallisalkku tarjoaa näkemyksemme siitä, miten rakentaa hajautettu salkku pohjoismaisista osakkeista. Yhteispohjoismaisesti hoidettavaan salkkuun on valittu Nordean analyytikkojen seurannassa olevia yhtiöitä Helsingin, Tukholman, Oslon ja Kööpenhaminan pörsseistä, joiden päivävaihdon katsotaan olevan riittävä.

Pienet tai vähän vaihdetut osakkeet ovat jätetty tarkastelun ulkopuolelle, jotta salkun osakkeiden likviditeetti myös mahdollistaa osakevalintojen tehokkaat toteutukset asiakkaillemme. Pohjoismaisesti näitä kriteereitä vastaavia yhtiöitä on yhteensä lähes 200.

Pohjoismaisessa osakemallisalkussa on noin 20 osakepoimintaa yhtiökohtaisin painoin. Aktiivisesti hoidetun pohjoismaisen mallisalkun tavoitteena on ylittää VINX Nordic benchmark -indeksin kokonaistuotto.

Helsingin pörssiin verrattuna tuplattu toimialavalikoima

Helsingin pörssin yhtiövalikoima on tunnetusti useammallakin sektorilla niukahko, mikä tekee hajautetun kotimaisen osakesalkun toteutuksesta haastavaa. Laajentamalla osakepalettia jo pelkästään muihin Pohjoismaihin avautuu hajauttajalle jo selvästi monipuolisempi kattaus.

Maailman osakemarkkinoiden 155 toimialasta Suomessa on edustettuna vain 59. Pohjoismaisittain määrä nousee kuitenkin jo 116 toimialaan, eli lähes kaksinkertaiseksi Helsingin pörssiin verrattuna. Esimerkiksi energia-, kulutustavara- tai terveydenhuoltosektoreilta avautuu huomattavasti monipuolisempi yhtiöjoukko laajentamalla osakepoimintaa muihin Pohjoismaihin.

Kotimainen osakemallisalkku jatkaa ennallaan, Global 30 -suosituslistan osakemäärä tiivistyy

Viime vuodet menestyksekkäästi tuottanut Kotimainen osakemallisalkkumme jatkaa nykymuodossaan, ja siihen voidaan myös nostaa yhtiöitä, joita ei kokonsa ja osakkeen vaihtomäärän vuoksi voida ottaa yhteispohjoismaiselle listalle. Esimerkkinä pienemmästä, mutta erittäin kiinnostavasta mallisalkkuyhtiöstä käy vakaata tulosta tekevä kiinteistösijoittaja Technopolis. Kotimaisen osakemallisalkun hoidosta vastaa Nordea Marktesin kotimainen osakestrategitiimi.

Vuonna 2009 aloittanut kansainvälisten osakkeiden Global 30 -suosituslista keskittyy jatkossa Pohjoismaiden ulkopuolisiin osakkeisiin, joten kansainvälisen listan ja pohjoismaisen listan yhtiöiden kanssa ei synny jatkossa päällekkäisyyksiä. Samalla listan yhtiömäärä tiivistyy noin 20 kiinnostavaan kansainväliseen poimintaan, joten lista kulkee jatkossa nimellä Global-suosituslista. Suosituslistan hallinnoinnin päävastuu on Nordea Marketsin kansainvälisten osakkeiden osakestrategitiimissä.

Seuraa salkkua Aamu- ja Viikkoraporteista

Kotimaisen osakemallisalkun ja kansainvälisten osakkeiden Global-suosituslistan ohella jatkossa myös Pohjoismainen osakemallisalkku on osana Aamu- ja Viikkoraporttejamme, joissa kerrotaan myös tehdyistä yhtiövaihdoksista. Mallisalkkujen ja Global-suosituslistan yhtiöistä löytyy verkkopankista tarkemmat yhtiökuvaukset.

Voit tilata verkkopankissa itsellesi Aamu- ja Viikkoraportin sähköpostiisi, kun käytössäsi on jokin kaupankäyntipalveluistamme.

Lue lisää kaupankäyntipalveluistaAvautuu uuteen ikkunaan (nordea.fi)