Nordean rahastot myyntikärjessä

Nordean varainhoito on viime vuosina ollut myynnillä mitattuna koko Euroopan nopeimmin kasvava varainhoitaja. Menestystä ovat siivittäneet etenkin yhdistelmärahastomme, joihin ovat sijoittaneet Euroopan vaativimmat ammattimaiset sijoittajat. Nordean Stable Return -rahasto** oli vuonna 2016 Euroopan myydyin aktiivinen rahasto. Uusia merkintöjä kertyi 12,9 miljardia euroa. Menestyksen seurauksena rahasto suljettiin uusilta sijoittajilta, jotta jo rahastoon sijoittaneille osuudenomistajille pystytään turvaamaan paras mahdollinen tuotto.

- Menestystä on riittänyt Suomessakin. Nordean rahastot onnistuivat viime vuonna kasvattamaan hanna-porkka-small 1markkinaosuuttaan huimaan 39 prosenttiin. Kasvu on jatkunut myös tänä vuonna, huhtikuussa markkinaosuus oli jo lähes 40 prosenttia, kertoo rahastojohtaja Hanna Porkka Nordea Fundsista.

Erityisen ylpeä Hanna on rahastojen saamista palkinnoista:

- Riippumaton tutkimusyhtiö Morningstar palkitsi Nordea Säästö 10:n* maaliskuussa Suomen parhaana yhdistelmärahastona. Lisäksi Nordea Nordic Small Cap* palkittiin parhaana pohjoismaisiin osakkeisiin sijoittavana rahastona. Palkinnot osoittavat, että olemme onnistuneet tarjoamaan sijoittajillemme erinomaista tuottoa pitkällä aikavälillä.

Premium- ja uudet Premium Global -varainhoitorahastot mukana hyvässä kehityksessä

Euroopassa menestystä keränneiden rahastojen takana on sama salkunhoitotiimi, joka vastaa suomalaisista Nordea Premium*- ja uusista Nordea Premium Global* -rahastoista. Myös ne ovat lisänneet suosiotaan voimakkaasti sijoittajien parissa.  Uudet Premium Global -rahastot hajauttavat sijoitukset maailmanlaajuisesti ja sopivat sijoittajille, joilla on jo sijoituksia Suomessa. Premium-yhdistelmärahastot ovat helppo ja vaivaton ”avaimet käteen”-rahasto sellaisille sijoittajille, jotka haluavat ammattimaisen salkunhoitajan seuraavan markkinoita heidän puolestaan ja tekevän kuhunkin markkinatilanteeseen sopivimmat sijoituspäätökset.

- Premium Varainhoito -rahastojen kehitys on jatkunut vahvana myös vuonna 2017. Positiivisesti kaj-forsstrom-smallrahastojen tuottoon ovat tänä vuonna vaikuttaneet sijoitukset kotimaisille ja kehittyville osakemarkkinoille, salkunhoitaja Kaj Forsström kommentoi.

- Korkosijoituksista euroalueen valtionlainat ovat kehittyneet alkuvuonna hieman heikommin, mutta kehittyvien korkomarkkinoiden ja heikomman luottoluokituksen yrityslainojen hyvän kehityksen ansiosta myös korkosijoituksemme ovat plussalla, hän lisää.

Premium-rahastojen valikoima on laaja – eri tavoin ja eri markkinoille hajautettuja vaihtoehtoja on tarjolla niin varovaisille kuin tuottohakuisille sijoittajille.  Itselle sopivimman varainhoitoratkaisun valinta lähtee jokaisen omista tarpeista, tavoitteista, sijoitusajasta ja riskinsietokyvystä. Näitä asioita voit pohtia yhdessä oman varainhoitajasi kanssa – kun sijoittamisen suunnitelma on huolella tehty, sijoituskohteiden valinta helpottuu huomattavasti.

Lue lisää:

*rahastoa hallinnoi Nordea Funds Oy

**rahastoa hallinnoi Nordea Investment Funds S.A.

Tutustu rahastojen sijoituspolitiikkaan, riskeihin ja kuluihin lukemalla rahaston avaintietoesite, säännöt ja virallinen rahastoesite ennen sijoituspäätöksen tekoa Rahastot Nytistä.Avautuu uuteen ikkunaan