Valitut iShares ETF:t ilman välityspalkkioita verkossa 7.7. saakka

ETF:t eli pörssinoteeratut rahastot (Exchange Traded Funds) ovat indeksirahastoja. Ne ovat oiva lisä omatoimisen sijoittajan salkkuun. ETF:t muodostetaan ostamalla osakkeita samassa suhteessa kuin niitä on indeksissä, jossa osakkeiden painot määräytyvät yleensä markkina-arvon perusteella. Indeksit sisältävät näin ollen ison määrän osakkeita, tai jopa valtavia määriä kuten S&P 500 -indeksissä.

Uskomme Nordeassa hajautuksen voimaan sijoittamisessa. Tähän vaivaton keino markkinoita aktiivisesti seuraavalle piensijoittajalle ovat ETF:t, sillä jo yksi ETF tuo sijoittajalle kaivattua hajautusta verrattuna yksittäisiin osakkeisiin. ETF:t ovat myös aikaa säästävä tapa sijoittaa, sillä yksittäisiä osakkeita ostaessa pitää tehdä iso määrä ostotoimeksiantoja riittävän hajautuksen varmistamiseksi.

Tarjolla maantieteellistä, sektorikohtaista ja teemoihin pohjautuvaa hajautusta

ETF:t avaavat piensijoittajalle uusia mahdollisuuksia päästä maailmanlaajuisille sijoitusmarkkinoille pienemmilläkin summilla. ETF:ien avulla voi ottaa omaan salkkuun mukaan esimerkiksi maantieteellistä hajautusta Pohjois-Amerikasta, Euroopasta, Aasiasta ja Kehittyviltä markkinoilta. Suomi edustaa erittäin pientä osaa maailman sijoitusmarkkinoista, joten omasta salkusta on syytä löytyä muitakin kuin kotimaisia osakkeita.

Maailman globalisoituessa myös sektorien välisen hajautuksen merkitys on kasvanut. Osa sektoreista, kuten teollisuus ja rakentaminen, voivat olla hyvinkin herkkiä talouden sykleille, osa taas on vähemmän syklisiä, kuten terveydenhoito ja kuluttajatuotteet. Tämän vuoksi erilaiset sektori-ETF:t ovat jatkuvasti kasvattaneet suosiotaan. Maailman muuttuessa myös erilaiset teemat tulevat ajankohtaiseksi. Tällä hetkellä puhutaan esimerkiksi paljon väestön ikääntymisestä ja maailmaa vauhdilla muuttavasta digitalisaatiosta. Myös näihin teemoihin löytyy ETF:iä.

Tutustu ja käy kauppaa kampanja-ETF:illä Nordea Investorissa Avautuu uuteen ikkunaan