Jälleen paras vastuullisen sijoittamisen prosessi

Nordea Asset Management sai toisena vuonna peräkkäin CFI:n palkinnon parhaasta sijoitusprosessista, jossa otetaan huomioon ympäristö- ja yhteiskuntavastuuseen sekä hallintotapaan liittyvät asiat (ESG). Kilpailun tuomaristo totesi, että Nordea on johdonmukaisesti toiminut vastuullisen sijoittamisen edelläkävijänä. 

CFI-lehti käsittelee taloutta, rahoitusta ja teollisuutta. Se on aiemmin jakanut lähinnä hyvään hallintotapaan liittyviä palkintoja, mutta nyt se palkitsi toista kertaa parhaan vastuullisen sijoittamisen prosessin. Voittajan valitsee erityinen CFI-tuomaristo etukäteen nimettyjen ehdokkaiden joukosta.

- Nordea Asset Management on kehittänyt menestyksekkään sijoitusprosessin, jossa otetaan kattavasti huomioon ympäristö- ja yhteiskuntavastuuseen sekä hallintotapaan liittyvät asiat. Prosessia käytetään kaikissa aktiivisesti hoidetuissa rahastoissa, toteaa lontoolainen Capital Finance International (CFI) -lehti.

Perustietoja ESG:stä ja Nordean sijoitusprosessista

ESG tarkoittaa ympäristö- ja yhteiskuntavastuuseen sekä hallintotapaan liittyviä asioita. Nordea uskoo, että ESG-asiat ovat olennainen osa rahastojen hoitoa ja erinomaista tuottoa pitkällä aikavälillä.

Ympäristö- ja yhteiskuntavastuuseen sekä hallintotapaan liittyvät asiat tuovat mukanaan yhä enemmän riskejä ja mahdollisuuksia. Siksi pyrimme ottamaan nämä seikat huomioon sijoitusanalyyseissämme. Ne voivat auttaa parantamaan tuottoja, ja ainakin ne auttavat hallitsemaan sijoitussalkun riskiä. Nordea Asset Management haluaa tarjota asiakkailleen hyvää tuottoa, joten meidän on otettava ESG-asiat huomioon kaikissa sijoitusrahastoissamme.