Nordea Nordenfond sulautuu Nordea Pohjoismaat -rahastoon 23.9.

Uudistamme rahastovalikoimaamme ja tavoitteenamme on tehdä siitä selkeämpi ja parempi. Osana tätä työtä sulautamme rahastoja paikallisesti sekä maasta toiseen. Kun keskitämme samantyyppisten rahastojen salkunhoidon yhteen rahastoon, voimme tarjota osuudenomistajillemme tehokkaampaa salkunhoitoa ja mittakaavaetuja.

Sijoitusrahasto Nordea Nordenfond sulautuu Sijoitusrahasto Nordea Pohjoismaihin 23.9.2016. Sulautuva Nordea Nordenfond -rahasto on rekisteröity Ruotsiin, missä sitä on myös markkinoitu. Ruotsin finanssivalvonta on antanut luvan sulautumiselle 8.7.2016.

Sulautumisen vaikutukset Nordea Pohjoismaat -rahaston osuudenomistajille

  • Sulautuminen merkitsee omistamasi rahaston osuudenomistajien lukumäärän ja rahastopääoman kasvua.
  • Sulautuminen ei vaikuta rahasto-omistuksesi arvoon, rahasto-osuuksien alkuperäiseen hankintahintaan tai omistusajan pituuteen.
  • Sulautuminen ei aiheuta kustannuksia tai veroseuraamuksia Suomessa yleisesti verovelvollisille.
  • Sulautuminen ei aiheuta muutoksia Nordea Pohjoismaat -rahaston sijoitussalkkuun, sijoituspolitiikkaan eikä riskitasoon.
  • Nordea Pohjoismaat -rahaston vuotuinen hallinnointipalkkio on ollut 1,60 prosenttia. Sulautumisen yhteydessä hallinnointipalkkio alenee 1,40 prosenttiin, mikä merkitsee sinulle edullisempia kustannuksia.

Muuta sulautumiseen liittyvää

Kuten aina sulautumisen yhteydessä, osuudenomistajilla on mahdollisuus lunastaa tai vaihtaa rahasto-osuutensa ilman kuluja. 

Mikäli haluat lunastaa tai vaihtaa omistamasi rahaston osuudet ennen sulautumista, tee toimeksianto viimeistään 22.9.2016 ennen klo 16.30. Toimeksiannon voit tehdä verkkopankkitunnuksilla Nordean Asiakaspalvelussa tai verkkopankissa tai Nordean sijoituspalveluja tarjoavissa konttoreissa. Huomioithan, että rahasto-osuuksien lunastus tai vaihto realisoi luovutusvoittoverotuksen mukaisen voiton tai tappion verotuksessasi.

Huomaathan, että sulautumisen vuoksi Nordea Pohjoismaat suljetaan toimeksiannoilta torstaina 22.9. klo 16.30 ja avataan jälleen maanantaina 26.9.2016.

Nordea Pohjoismaat -rahaston säännöt 23.9.2016 alkaen. (pdf, 32 KB)Avautuu uuteen ikkunaan