Nordea 1 – Yrityslaina Pohjoismaat sulautuu Nordea 1 – European Cross Credit -rahastoon

Nordea 1 – Yrityslaina Pohjoismaat -rahasto* sulautuu Nordea 1 – European Cross Credit -rahastoon 13.9.2016. Molemmat rahastot on rekisteröity Luxemburgiin, ja Luxemburgin valvontaviranomainen on hyväksynyt sulautumisen.

Sulautuvan Yrityslaina Pohjoismaat -rahaston sijoitustoiminta ei ole yltänyt sille asetettuihin tavoitteisiin. Jotta rahaston osuudenomistajilla olisi jatkossa mahdollisuudet parempaan tuottoon, rahasto sulautetaan European Cross Credit -rahastoon.

Sulautuminen ei edellytä osuudenomistajilta mitään toimenpiteitä. Sulautuminen tapahtuu automaattisesti, eikä se ei vaikuta osuudenomistajien nykyisen rahasto-omistuksen arvoon. Sulautuminen ei myöskään aiheuta kustannuksia tai veroseuraamuksia Suomessa yleisesti verovelvollisille osuudenomistajille.

Vaikutukset sulautuvan Nordea 1 – Yrityslaina Pohjoismaat -rahaston osuudenomistajille 

  • Sulautumisen myötä sinusta tulee European Cross Credit -rahaston osuudenomistaja nykyistä rahasto-omistustasi vastaavassa suhteessa.
  • Sulautuminen ei vaikuta rahasto-osuuksiesi alkuperäiseen hankintahintaan, rahastosäästöihin tai omistusajan pituuteen.
  • Rahaston riskitaso ei muutu (avaintietoesitteessä esitetty synteettinen SRRI-riskimittarin taso 3).
  • BPQ-EUR-osuussarjan osuudet vaihdetaan European Cross Credit -rahaston BP-EUR-osuussarjan osuuksiin, jonka vuotuinen hallinnointipalkkio on 1,00 %. Sulautuvan BPQ-EUR-osuussarjan hallinnointipalkkio on ollut 0,75 % vuodessa.
  • BI-EUR-osuussarjan osuudet vaihdetaan European Cross Credit -rahaston BI-EUR-osuussarjan osuuksiin, jonka vuotuinen hallinnointipalkkio on 0,50 %. Sulautuvan BI-EUR-osuussarjan hallinnointipalkkio on ollut 0,40 % vuodessa.
  • Rahaston hallinnointipalkkio ei muutu.
  • Mikäli sinulla on ollut sopimus säännöllisestä säästämisestä Yrityslaina Pohjoismaat -rahastoon, sopimusmerkinnät tehdään jatkossa European Cross Credit -rahastoon.

Vaikutukset vastaanottavan Nordea 1 – European Cross Credit -rahaston osuudenomistajille

  • Sulautuminen merkitsee omistamasi rahaston osuudenomistajien lukumäärän ja rahastopääoman kasvua.
  • Sulautuminen ei vaikuta rahasto-osuuksiesi alkuperäiseen hankintahintaan, rahastosäästöihin tai omistusajan pituuteen.
  • European Cross Credit -rahaston säännöt, sijoituspolitiikka, hallinnointipalkkio ja riskitaso säilyvät ennallaan. 

Sulautumisen yhteydessä osuudenomistajilla on mahdollisuus lunastaa tai vaihtaa rahasto-osuutensa ilman kuluja. Mikäli haluat lunastaa tai vaihtaa omistamasi rahaston osuudet ennen sulautumista, tee toimeksianto viimeistään 5.9.2016 ennen klo 16.30 Suomen aikaa. Huomioithan, että rahasto-osuuksien lunastus tai vaihto realisoi luovutusvoittoverotuksen mukaisen voiton tai tappion verotuksessasi.

Lisätietoja

Tarkempia tietoja sulautumisesta näet Luxemburgissa toimivan rahastoyhtiön virallisesta ilmoituksesta osuudenomistajille sekä European Cross Credit -rahaston avaintietoesitteestä.

* Rahaston virallinen nimi rekisteröintimaassa Luxemburgissa on Nordea 1 – Nordic Corporate Bond Fund – Euro Hedged.

Luxemburgissa toimivan rahastoyhtiön ilmoituskirje osuudenomistajille (pdf, 549 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Nordea 1 – European Cross Credit, BP-EUR -rahaston avaintietoesite (pdf, 123 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Nordea 1 – European Cross Credit, BI-EUR -rahaston avaintietoesite (pdf, 124 KB)Avautuu uuteen ikkunaan