Nordea Future

Haaveet todeksi - 30e/kk!

Tee päätös, joka kantaa pitkälle tulevaisuuteen. Aloita säästäminen tänään.

Miksi Future? Sijoituskohteet Tulevaisuuden eläke Hinnat Tuotemateriaali Miksi Future?

Helppoa ja vaivatonta

Nordea Future on helppo tapa aloittaa eläkesäästäminen. Päätät ainoastaan kuinka paljon haluat säästää ja milloin haluat alkaa nostaa säästöjäsi.

Sijoitamme säästösi ja hoidamme niitä puolestasi -  voit keskittyä sinulle tärkeisiin asioihin ja jättää säästöistäsi huolehtimisen asiantuntijoillemme. Säästämisen alkuun pääset jo 30 euron kuukausisummalla.

Joustavaa ja palkitsevaa

Vuosien saatossa voi elämässä tapahtua monenlaista, ja tällöin Nordea Future  joustaa elämäntilanteittesi mukaan. Voit matkan varrella esimerkiksi muuttaa säästösummaa, pitää tarvittaessa taukoja säästämisestä tai muuttaa säästöjen nostoajankohtaa.

Pitkäjänteinen säästäminen myös palkitaan! Säästösi kerryttävät bonusta alusta asti. Kun maltat pitää säästösi tallessa tulevia eläkepäiviä varten, maksamme säästöillesi bonusta. Mitä pidempään säästät, sitä enemmän bonusta kertyy.

Nordea Future sopii sinulle, kun  

  • haluat huolehtia, että sinulla on eläkepäivinäsi taloudellinen mahdollisuus aktiiviseen ja mukavaan elämään.
  • haluat säästää helpolla ja vaivattomalla tavalla.
  • arvostat sitä, että asiantuntijat huolehtivat säästöistäsi ja tekevät sijoituspäätökset puolestasi.
  • olet valmis pitkäjänteiseen säästämiseen.
Sijoituskohteet

Future Kasvu ja Future Maltti - Tasapainoa säästöillesi

Nordea Futuressa säästöt sijoitetaan kahteen sijoituskoriin - Future Kasvuun ja Future Malttiin. Future Kasvu on tuottohakuinen, ja Future Maltti puolestaan maltillista tuottoa hakeva sijoituskori. Tasapaino sijoituskorien välillä määräytyy jokaiselle säästäjälle henkilökohtaisesti sen mukaan, kuinka pitkä arvioitu sijoitusaika on.

Aluksi säästösi sijoitetaan tuottohakuisemmin, tavoitteena eläkesäästöjen kasvattaminen. Kun suunniteltuun säästöjen nostoon on aikaa 20 vuotta, aletaan säästöjä siirtää pikku hiljaa maltillisemman tuoton sijoituskohteisiin, jolloin myös sijoituksien riskitaso madaltuu.

Linkistä Sijoituskorien arvotAvautuu uuteen ikkunaan pääset näkemään Future Kasvun ja Future Maltin päivittäiset arvot. Tutustu myös sijoituskorien sääntöihin (pdf, 87 KB)Avautuu uuteen ikkunaan.

Tulevaisuuden eläke

Mikä on tulevan eläkkeesi määrä?

Leppoisat eläkepäivät perheen parissa tai aktiivinen aika uusille harrastuksille - eläkkeelle siirtyminen on usein hetki, johon liittyy odotuksia ja pitkäaikaisiakin haaveita. Aikaa olisi, mutta onko taloudellista mahdollisuutta haaveiden toteuttamiseen? 

Tiesitkö, että tulevan eläkkeesi taso tulee olemaan keskimäärin 40-50 prosenttia nykyisestä palkastasi? Mikäli elämäsi varrella on pidempiä jaksoja, jolloin tulot laskevat esimerkiksi opiskelun, perhevapaiden tai työttömyyden takia, voi eläkkeen määrä jäädä vieläkin pienemmäksi. Tarkista tulevan eläkkeesi määrä verkossa tyoelake.fi -sivuilta.

Voit itse vaikuttaa eläkeaikasi tulotasoon aloittamalla säästämisen. Mitä aikaisemmin aloitat, sitä pienemmällä säästösummalla pääset tavoitteeseesi.

Hinnat
Hinnat 1.1.2018
VeloituksetHinta
KuormitusmaksuMaksuista ei peritä tällä hetkellä kuormitusmaksua.
Hoitopalkkio

0,50 % säästöistä vuodessa

Vakuutusyhtiöllä on oikeus nostaa hoitopalkkio enintään 1 prosenttiin.

Sijoituskorien hoitopalkkiot

Sijoituskorien arvonlaskennassa huomioidaan niiden sääntöjen mukaiset kulut. Sijoituskorin arvosta on vähennetty korin hallinnointipalkkio. Sijoituskorien vuotuiset hallinnointipalkkiot tällä hetkellä:

  • Future Kasvu 1,3 %
  • Future Maltti 0,5 %
Panttausvahvistus50,00 €
Lisätiliote10,00 €
Omistajan muutos100,00 €

Nostosuunnitelman muutos

Nostosuunnitelmaa voi muuttaa konttorissa veloituksetta. Toistaiseksi verkkopankissa ei voi tehdä nostosuunnitelman muutoksia.
NostopalkkioNostettavasta määrästä peritään 1 % nostopalkkio, jos sopimuksen avaamisesta on kulunut alle 5 vuotta. Nostopalkkiota ei peritä, jos sopimuksen avaamisesta on kulunut vähintään 5 vuotta.
Vähimmäismäärät

Minimisumma säästämisessä 30,00 €/kk

Nostosuunnitelman mukainen miniminosto 50,00 €/kk


Vakuutusyhtiöllä on oikeus muuttaa kaikkia euromääräisinä ilmoitettuja palkkioita ja maksuja kuluttajahintaindeksin muutosta vastaavasti.
Tuotemateriaali

Nordea Future - Tuoteseloste (pdf, 123 KB)Avautuu uuteen ikkunaanehdot (pdf, 95 KB)Avautuu uuteen ikkunaan ja avaintietoasiakirja (pdf, 109 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Nordea Future on kapitalisaatiosopimus, jonka myöntää Nordea Henkivakuutus Suomi Oy, Y-tunnus 0927072-8. Yhtiö kuuluu Nordea-konserniin, joka on Pohjoismaiden ja Itämeren alueen johtava finanssipalvelukonserni. Nordea Henkivakuutus myy Nordea Futurea asiamiehenään toimivan Nordea Bank AB (publ), Suomen sivuliikkeen kautta.

Nordea Futureen mahdollisesti liitettyjen sijoitusobligaatioiden liikkeellelaskija on Nordea Bank AB (publ), Suomen sivuliike, ja sopimukseen mahdollisesti liitettyjä Nordea-rahastoja hallinnoi Nordea Funds Oy.

Sijoittamiseen liittyy mahdollisuus saada voittoa sijoitusten pääoman arvonnousun johdosta, mutta myös riski mahdollisesta pääoman arvon menettämisestä. Nordea Future -sopimuksella ei ole pankkitilien talletussuojaa eikä se kuulu Sijoittajien Korvausrahaston piiriin. Markkinatilanteesta riippuen sijoitusten arvo voi nousta tai laskea, eikä sijoitusten aikaisempi tuottotaso ole tae tulevasta. Verotiedot 1.1.2018 mukaan. Verotus voi muuttua sopimusaikana.