Kysy heti chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Henkivakuutus - miksi sinunkin pitäisi varautua pahimman varalle?

Oman talouden heikkeneminen sairausaikana tai läheisen kuoleman myötä tulee ihmisille usein yllätyksenä. Siksi suurin osa suomalaisista ei ole varautunut siihen: vain 30 prosenttia suomalaisista on ottanut henkivakuutuksen kuoleman tai vakavan sairauden varalta.

Jos sinulle tapahtuu jotain, et ole ainoa, johon se vaikuttaa

Onko sinulla puoliso tai lapsia? Riippuuko läheistesi toimeentulo ja taloudellinen turva ainakin osittain tuloistasi? Kuulutko sinä siihen reiluun kolmannekseen suomalaisista, joiden suurin pelonaihe on pitkäaikainen sairaus? Onko sinulla asuntolainaa? Jos vastasit kyllä yhteenkin näistä kysymyksistä, kuulut siihen suureen enemmistöön, jonka kannattaisi varautua vakavan sairauden, pysyvän työkyvyttömyyden tai kuoleman varalle.

Henkivakuutuksen idea on turvata läheistesi hyvinvointi siinä tapauksessa, että sinulle sattuu jotakin. Kertakorvauksen turvin he pääsevät taloudellisesti pahimman yli: korvauksen voi käyttää esimerkiksi lainan maksamiseen tai arjen juokseviin kuluihin.   

Henkivakuutuskorvaus maksetaan vakuutuksessa määritellylle edunsaajalle. Korvauksen saaja voi olla myös muu henkilö kuin omainen, periaatteessa kuka tahansa.

10 000

työikäistä suomalaista menehtyy joka vuosi sairauteen tai onnettomuuteen

38 %

suomalaisista kertoo, 
että heidän suurin pelonaiheensa on pitkäaikainen sairaus

1/3

suomalaisista on ottanut henkivakuutuksen kuoleman tai vakavan sairauden varalta

Mitä aiemmin, sen parempi

Ajattelemme usein vakavien sairauksien kuuluvan vain vanhuuteen emmekä halua pohtia elämän riskejä. Riski sairastua tai kuolla kasvaa iän myötä. Joka vuosi Suomessa kuitenkin kuolee 10 000 työikäistä ja sitäkin useampi sairastuu vakavasti. 

Liian moni meistä havahtuukin vakuuttamiseen vasta kun se on liian myöhäistä – eli silloin kun itselle tai läheiselle tapahtuu jotakin ikävää. Elämän myötä syntyneet terveysongelmat voivat vaikeuttaa vakuutuksen saamista, joten kannattaa toimia nyt eikä huomenna.

Pitääkö joku sinusta huolen, jos et tee sitä itse?

Suomalainen sosiaaliturva toki auttaa ja antaa selustaa vaikeissa tilanteissa, mutta tuen määrä on monen kohdalla yllättävän vähäinen. Harva meistä tietää, millaista tukea saamme yhteiskunnalta vakavan sairastumisen tai pysyvän työkyvyttömyyden hetkellä. 

Onkin tärkeää tuntea sosiaaliturvan perusasiat, jotta voit laskea sopivan lisäturvan tarpeen. Lain mukaan työnantaja on velvollinen maksamaan sairauslomalla palkkaa sairastumispäivän ja sitä seuraavan yhdeksän ensimmäisen arkipäivän ajan. Tämän jälkeen toimeentulo on Kelan sairauspäivärahan varassa, ellei työehtosopimuksessa muuta ole sovittu. Esimerkiksi 3 300 euron kuukausituloilla pelkkä Kelan sairauspäiväraha on noin 1 900 euroa kuukaudessa, ja siitä maksetaan verot.

Laske sinulle sopivan henkivakuutuksen määrä 

Saat suosituksen sinulle sopivasta korvaussummasta helposti ja nopeasti vakuutuslaskurimme avulla. Voit myös vakuutusta ottaessasi valita korvaussumman itse omiin tarpeisiisi ja elämäntilanteeseesi sopivaksi. 

Tee päätös jo tänään

Turvaa itsesi ja rakkaimpasi henkivakuutuksella.

Laske hinta ja osta vakuutus

Haluatko apua vakuutuksen valintaan?

Autamme sinua valitsemaan sopivan vakuutusturvan.

Jätä yhteydenottopyyntö