Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Viisi syytä ottaa henkilövakuutus

Jos henkilövakuutusten miettiminen on jäänyt "sitten kun" -asteelle, niin pysähdypä hetkeksi. Lue viisi syytä, miksi vakuuttaminen kannattaa nyt eikä vasta huomenna.

Arjen kiireissä voi taloudellisiin riskeihin varautuminen tuntua kaukaiselta. Kukapa nyt ikäviä asioita haluaisi miettiä, kun elämää on elettävänä. Usein henkilövakuutuksen tuomalle lisäturvalle on kuitenkin tarvetta viimeistään silloin, kun perustetaan perhe, hankitaan oma koti tai kun perhe kasvaa.

1. Lakisääteinen turva ei usein ole riittävä

Meillä Suomessa sosiaaliturva tarjoaa jokaiselle perustason turvan. Moni ei kuitenkaan tiedä, kuinka suuri oma lakisääteinen turva on esimerkiksi vakavan sairastumisen tai pysyvän työkyvyttömyyden sattuessa. Esimerkiksi vakava sairaus voi vaikuttaa tulotasoon merkittävästi, jos sairastumisen jälkeen joutuu jäämään pois työelämästä joko väliaikaisesti tai kokonaan. Työnantaja on velvollinen maksamaan sairaslomalla olevalle palkkaa yhdeksän ensimmäisen sairauspäivän ajan, jonka jälkeen sairastunut jää Kelan sairauspäivärahan varaan. Sairauspäivärahan määrä voi tulla yllätyksenä. Jos bruttotulot ovat esimerkiksi 3300 euroa/kk, olisi sairauspäiväraha noin 1900 euroa/kk, josta maksetaan vielä verot.

2. Vakava sairaus ei katso ikää

Etenkin nuorilla aikuisilla on usein vahva usko omaan haavoittumattomuuteensa. Moni ajattelee, että vakavat sairaudet kuuluvat vain vanhuusikään. On totta, että riski sairastua kasvaa iän myötä, mutta joskus sairastuminen voi yllättää jo varhaisemmalla iällä. Esimerkiksi syöpään sairastuu noin joka kolmas suomalainen jossakin elämänsä vaiheessa, ja joka vuosi keskimäärin 700 18–35-vuotiasta saa diagnoosin. Nuorten aikuisten syövät ovat onneksi pitkälti parannettavissa, mutta pitkä sairausloma voi horjuttaa taloutta merkittävästi. 

3. Kukaan meistä ei ole kuolematon

Joka vuosi yli 10.000 parhaassa työiässä olevaa suomalaista menehtyy sairauteen tai onnettomuuden seurauksena. Vaikka todennäköisyys kuolla ennenaikaisesti on suhteellisen pieni, on se toteutuessaan shokki sekä läheisille että perheen taloudelle. Erityisesti ikävuosien 25-50 välillä ovat taloudelliset vastuut usein suurimmillaan – on asuntolainaa ja lapsiperheen arkisia menoja. Ruuhkavuosien pyörteissä ei tule ajatelleeksi, kuinka perheen talous kestäisi, jos puoliso yhtäkkiä menehtyisi.

4. Mitä aiemmin, sen parempi

Vuosien karttuessa kertyvät luonnollisesti myös ihmisen vaivat, ja samalla riski esimerkiksi vakavaan sairastumiseen kasvaa.  Muistisääntö henkilövakuuttamiseen onkin “mitä aiemmin, sen parempi”. Vakuutuksen hankkiminen on myöhäistä silloin, kun ikävä tapahtuma on jo sattunut. Mittariin kertyneet terveysongelmat voivat myös vaikeuttaa vakuutuksen saamista.

5. Liikkumalla parempi vakuutusturva

Arkiliikunta vaikuttaa positiivisesti sekä mieleen että kehoon ja lisää tutkitusti terveitä elinvuosia. Jo vähäinenkin liikunnan lisääminen päivittäin ehkäisee sairauksia ja pitää aivot virkeinä. 

Peruskunnon ja hyvän olon lisäksi liikunta voi kasvattaa myös vakuutusturvaa. Liikkumalla arjessa enemmän, on Nordea MyLife -henkilövakuutusasiakkailla mahdollista korottaa vakuutusturvansa määrää. Jo noin puolen tunnin reipas arkiliikunta päivässä nostaa vakuutusturvaa 15 %, ja 25 %:n korotuksen saadakseen tulee liikkua noin tunti päivässä. Arkiliikunnalla on siis mahdollista saada hyvän olon lisäksi sekä itselle että läheisille entistä parempaa taloudellista turvaa, maksamatta senttiäkään enempää.

Lähteet:

KelaAvautuu uuteen ikkunaan - tietoa sairauspäivärahasta

YtkAvautuu uuteen ikkunaan - sairausajan palkka

SylvaAvautuu uuteen ikkunaan - nuorten aikuisten syöpäsairaudet

Finva: Vapaaehtoinen henkilövakuutus

Tee päätös jo tänään

Ota MyLife -henkilövakuutus

Laske hinta