Jonne Leinonen, 33: ”Nyt olen parhaalla mahdollisella tavalla varautunut ikäviinkin sattumuksiin.”

Jonnen huoli tulevasta on vähentynyt, kun oma ja läheisten toimeentulo on turvattu henkilövakuutuksella.

Jonne Leinonen ovensuussa

Arkiaamuisin Jonne Leinosen herätyskello soi ennen aamuseitsemää. Yksinasuva mies kaataa itselleen kahvia ja istahtaa kaksikerroksisen puutalon keittiön pöydän ääreen. Ikkunasta avautuvat tutut kainuulaiset maisemat Ristijärvelle, joka on pieni reilun tuhannen asukkaan kunta puolen tunnin ajomatkan päässä Kajaanista. 

Aamupalan jälkeen Jonne suuntaa kohti työpaikkaansa, puolen kilometrin päässä sijaitsevaa K-Monimarket Leinosta. Hän on kauppias jo neljännessä polvessa. 

”Isoisoisäni perusti kyläkaupan viidensadan metrin päähän vuonna 1938. Kauppa on ollut nykyisellä paikallaan Aholantiellä 1970-luvulta lähtien. Ukkini työskenteli kaupassa kuolemaansa saakka.” 

Ukki antoi pojanpojalleen hyvät eväät elämään.

”Hän opetti taloudenpidon ja yrittäjyyden lisäksi paljon muutakin. Mieleen on jäänyt, että päällä pitää olla siistit vaatteet rahatilanteesta huolimatta.”

Ukki kuoli vuonna 2017. Vastuu kaupan pyörittämisestä siirtyi Jonnelle kuitenkin jo vuonna 2013, kun hän palasi Kajaanista tradenomiopintojensa jälkeen takaisin kotisedulleen.

Turvaa talouteen ikävissäkin tilanteissa

Jonnen työpäivät ovat pitkiä. Kauppa sulkee ovensa viideltä. Sen jälkeen pöydällä odottavat toimistotyöt. Työpaineiden keskellä Jonne on viime aikoina ehtinyt miettiä myös tulevaisuutta. Miten hänen ja läheisten toimeentulon käy, jos hänelle sattuu jotain? Entä miten kävisi yritystoiminnan? Koska yksin eläessä on riippuvainen vain omista tuloistaan, on varautuminen pahan päivän varalle erityisen tärkeää.

”Koskaan ei tiedä, mitä elämä tuo tullessaan. Halusin turvata oman ja läheisteni talouden, jos sairastun vakavasti.”

Mieltä kalvanut turvattomuuden tunne helpotti, kun Jonne päätti ottaa syksyllä 2019 vakuutuksen vakavan sairauden tai pysyvän työkyvyttömyyden varalta. Henki- ja tapaturmavakuutuksen hän oli hankkinut jo aiemmin. 

”Nordeasta vinkattiin vakuutuksesta, joka oli helppo sovittaa juuri omaan elämäntilanteeseeni sopivaksi.”

Katso minkälainen vakuutusturva sopii sinun elämäntilanteeseen ja laske hinta

Jonne pitää tärkeänä, että koko korvaussumman vakavasta sairaudesta saa nopeasti tilille, ja sen voi käyttää haluamallaan tavalla, esimerkiksi sairaudenhoitokuluihin. 

”Vakuutus antaa minulle varmuuden siitä, että nyt olen parhaalla mahdollisella tavalla varautunut ikäviinkin sattumuksiin.”

Jonne Leinonen

Haaveissa harrastella ja nauttia metsästä

Jonnen vanhemmat asuvat vain lyhyen kävelymatkan päässä poikansa kodista. Paluu Ristijärvelle oli Kajaanissa vietettyjen opiskeluvuosien jälkeen nuorelle miehelle itsestäänselvyys. Kotiseudulle hän aikoo myös jäädä.

Vapaa-ajallaan Jonne on mukana kunnan sopimuspalokunnan toiminnassa ja lisäksi hän lenkkeilee ja pyöräilee luonnossa. Jonnelle tulikin mukavana yllätyksenä, että aktiivisen elämäntyylin ja hänen ottamansa vakuutuksen väliltä löytyi yhteys. Intoa liikuntaan on tullut entistä enemmän, kun omalla aktiivisuudella on mahdollista korottaa vakuutusturvaa. 

”Olen huomannut, että päivittäinen liikunnan määräni on lisääntynyt itsestään, kun otin aktiivisuutta mittaavan sovelluksen käyttööni.”

Lue lisää, miten voit liikkumalla korottaa vakuutusturvaa

Tulevaisuuden haaveissa siintää uusi ura metsätalousyrittäjänä. Jonne peri ukiltaan metsää ja osti äskettäin lainarahalla myös lisää. 

”Kyllä se unelma olisi harrastella ja nauttia metsästä. Sopimuspalokunnan toimintaa voisin jatkaa harrastetyönä.”

Vakuuttaminen on tärkeää kaikille elämäntilanteesta riippumatta

Varainhoitaja Henna Ylisirniö suosittelee kaikkia varautumaan yllättäviin tilanteisiin.

Henna Ylisirniö_

”Kannustan seuraamaan Jonnen esimerkkiä siinä, että uskallettaisiin pohtia myös ikäviäkin asioita, joita elämä saattaa tuoda tullessaan”, sanoo Henna Ylisirniö.

"Elämäntilanteet ovat erilaisia, mutta vakuuttamisen tarve löytyy lähes jokaiselta – olipa sitten kyseessä yhden, kahden tai useamman hengen talous. 

Mieti omaa elämäntilannettasi. Miten sinun taloutesi kestäisi, jos sairastuisit ja joutuisit jäämään pois töistä tilapäisesti tai jopa kokonaan? 

Olemme apunasi kaikenlaisissa kysymyksissä ja autamme sopivan vakuutuksen valinnassa. Käy kokeilemassa vakuutuslaskuriamme - se pyytää sinulta muutaman taustatiedon ja antaa suosituksen sinulle sopivasta vakuutuksesta. Suosituksen jälkeen on helppo jatkaa vakuutuksen ostoon. Tarvittaessa voit jättää meille myös yhteydenottopyynnön", ohjeistaa Henna. 

Minkälaisen vakuutuksen tarvitsen?

Laskurimme auttaa valitsemaan juuri sinulle sopivan vakuutusturvan.

Laske hinta ja osta vakuutus

Nordea MyLife -vakuutuksen kuolemanvaraturvan myöntää Nordea Henkivakuutus Suomi Oy ja muut turvat Nordea Vakuutus Suomi Oy. Yhtiöt myyvät vakuutuksia asiamiehenään toimivan Nordea Bank Oyj:n kautta.