Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Tilin avaaminen ja vauvalahja

Voit avata vastasyntyneelle lapsellesi tilin Nordeaan. Tilille voi kerätä vaikka kummien ja isovanhempien rahalahjat ja avata lapselle myöhemmin lisää pankkipalveluita. Kun avaat ensimmäisen tilin alle 6 kk ikäiselle lapsellesi ja muut ehdot täyttyvät, muistamme lastasi alla kuvatulla vauvalahjalla.

Pankkipalveluiden avaaminen lapselle

Voit avata lapsellesi Käyttö- tai Etutilin helposti verkossa Avaa lapselle tili ja palvelut Nordeaan -palvelun kautta. Lapsesi kasvaessa voit tilata lapsellesi maksukortin ja verkkopankkipalvelut. Maksuvälineet voidaan avata, kun lapsi kykenee käyttämään niitä itsenäisesti.

Palveluiden avaaminen lapsellesi onnistuu, kun sinulla on voimassa oleva henkilöllisyystodistus. Jos lapselle haetaan korttia tai tehdään  verkkopankkisopimusta, lapsella pitää olla lisäksi oma, pankissa hyväksyttävä henkilöllisyystodistus.

Kun täytät hakemuksen verkossa, lähetämme toiselle huoltajalle tekstiviestillä pyynnön hyväksyä hakemus. Palvelu on käytettävissä, kun lapselle on annettu nimi.

Palveluiden avaamisen yhteydessä sekä huoltajien että lapsen asiakastiedot käydään läpi. Lapsen yhteishuoltajat päättävät yhdessä alaikäisen pankkiasioista. Pääsääntöisesti kaikkiin lapsen palveluita koskeviin muutoksiin tarvitaan molempien huoltajien lupa. Muutosten tekeminen onnistuu pankkitunnuksilla tunnistautuneena Nordea 24/7:ssä.

Voit avata lapsellesi palveluita myös soittamalla Nordea 24/7 -asiakaspalveluun. Palvelemme ympäri vuorokauden numerossa 0200 3000.

Palveluiden avaaminen onnistuu myös konttorissa. Toinen huoltajista voi antaa valtakirjan palveluiden avaamiseen. Jos lapselle haetaan kortti tai verkkopankkisopimus, lapsen pitää olla konttorissa mukana.

Lapsen palveluiden käyttäminen

Lapsen pankkipalveluissa ei ole ikärajaa. Palveluiden avaaminen onnistuu, kun lapsella on henkilötunnus. Huoltajat päättävät lapsen palveluista yhdessä, ja heille voidaan lisätä käyttöoikeudet lapsen tileihin. Voit seurata lapsen tilitapahtumia näppärästi omasta verkko- tai mobiilipankistasi.

Jos lapselle avataan palvelu omaan käyttöön, hänen pitää pystyä käyttämään palvelua itsenäisesti.

Edunvalvojien rooli

Lapsen edunvalvojina toimivat hänen huoltajansa. Edunvalvonta tarkoittaa kaikista lapsen taloudellisista asioista huolehtimista. Palveluiden avaamisesta alaikäiselle sopivat edunvalvojat yhdessä. Myös muut läheiset voivat edunvalvojien suostumuksella lahjoittaa lapselle rahaa ja avata tätä varten tilin. Jos lapsella on vain yksi huoltaja, toimii hän lapsen edunvalvojana kaikissa pankkiasioissa. Alaikäinen voi 15 vuotta täytettyään itsenäisesti avata kesätyöstä saamaansa palkkaa tai opintotukea varten tilin ja tähän liittyvät maksuvälineet.

Vauvalahja

Kannustamme sinua aloittamaan säästämisen lapsellesi. Annamme lahjaksi alle 6 kk ikäiselle vauvallesi 20 euroa, kun avaat lapsellesi tilin ja ohjaat lapsilisän Nordean tilille ja 40 euroa, kun aloitat säännöllisen rahastosäästämisen lapsellesi tai teet hänelle Tavoitesäästö-sopimuksen.

Lapselle säästäminen

Säännöllisellä säästämisellä kerrytät pienestäkin summasta pesämunaa lapsen tulevaisuutta varten.

Lue lisää lapselle säästämisestä

Lapsi maksaa itse

Alaikäisen päivittäiset pankkipalvelut, joiden avulla perheen nuorimpien raha-asiat hoituvat helposti ja turvallisesti.

Lue lisää alaikäisen pankkipalveluista

15 vuotta täyttäneen pankkipalvelut

ASP-säästäminen ja opintolaina hoituvat Nordeassa mutkattomasti

Lue lisää 15 vuotta täyttäneen pankkipalveluista

Täysi-ikäisyyden kynnyksellä

Moni asia muuttuu, kun nuori täyttää 18 vuotta – myös pankkipalvelut.

Lue lisää 18 vuotta täyttäneen pankkipalveluista