Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Rahastolahja

Anna joululahjaksi rahastosijoitus – samalla kun tuet läheisesi unelmia, autat luomaan hänelle ja hänen kavereilleen paremman tulevaisuuden. Rahastolahjan lisäetuna on säännöllisyys: voit ilahduttaa lahjansaajaa sijoittamalla pienen summan vaikka kuukausittain. Säästäjän rahastoista löytyy useimmille sopiva vaihtoehto.

Lahjoita rahastosijoitus

Pienestäkin summasta kertyy säännöllisellä säästämisellä mukava pesämuna. Ensimmäisen lahjasijoituksen jälkeen voit helposti jatkaa lahjoittamista säännöllisesti vaikkapa syntymäpäivisin ja jouluisin.

Säästäminen omalle lapselle, kummilapselle tai muille läheisille kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Säästöt voivat tulla tarpeeseen, kun esimerkiksi ajokortti, vaihto-oppilasvuosi tai ensimmäisen kodin hankinta tulee ajankohtaiseksi. Voit myös lahjoittaa lapselle/nuorelle rahaa ja sopia vanhempien kanssa, että he sijoittavat sen sovitun mukaiseen rahastoon.

Voit lahjoittaa verottomasti enintään 138 euroa kuukaudessa tai yhteensä alle 5 000 euroa kolmen vuoden välein.

Ostat rahastolahjan helposti soittamalla pankkitunnuksillasi tunnistautuneena Nordea Asiakaspalveluun 0200 3000 (pvm/mpm) ma-pe 8-20. Varmistathan, että lahjansaajalla on asiakassuhde Nordeaan. Lahjansaaja tai hänen huoltajansa voi helposti avata asiakkuuden Nordeaan verkossa.

Säännöllinen säästäminen kannattaa

Säännöllisesti lahjoittavan ei tarvitse murehtia markkinoiden heilahtelusta ja sopivasta ajoituksesta. Säännöllisyys tekee säästämisestä helppoa eikä summien tarvitse olla suuria. Lapselle säästäessäsi voit samalla opastaa häntä itseään säästämään ja hoitamaan raha-asiansa fiksusti.  

Kun ostat rahasto-osuuksia säännöllisesti, teet hankintoja sekä hintojen ollessa korkealla että matalalla. Näin ajallinen hajauttaminen tasaa markkinoiden nousujen ja laskujen aiheuttamia hintaheilahteluja pitkällä aikavälillä.

Lue lisää lapselle säästämisestä.

Tutustu Säästäjän rahastoihin

Säästäjän rahastot ovat varainhoitorahastoja, joissa sijoituksistasi huolehtii kokeneiden ammattilaisten tiimi. Voit valita lahjansaajan tavoitteisiin sopivan vaihtoehdon kuuden Säästäjän rahaston joukosta.

Rahastoissa sijoittamiseen liittyvä riski hajautetaan laajasti eri markkinoille ja toimialoille ja niitä hoidetaan markkinanäkemyksen mukaisesti. Säästäjän rahastoja hallinnoi Nordea Funds Oy. Tutustu rahaston avaintietoesitteeseen ennen merkintää.

Lue lisää Säästäjän rahastoista.

Anna vastuullinen lahja

Kun valitset lahjaksi vastuullisen rahaston, tuet lahjansaajan tulevaisuuden unelmia, mutta samalla olet mukana rakentamassa maailmaa, jossa tulevien sukupolvien on hyvä elää ja toteuttaa unelmiaan. 

Vastuullista sijoittamista koskevat periaatteet otetaan huomioon kaikissa rahastoissamme. Tämä tarkoittaa, että taloudellisten tunnuslukujen ohella otamme sijoituspäätöksissämme huomioon ihmisoikeudet ja työehdot sekä ympäristöön ja hyvään hallintotapaan liittyvät tekijät.

Lue lisää vastuullisesta sijoittamisesta.