Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Minifutuurit

Nordean Minifutuureilla voit sijoittaa vivulla useisiin eri kohde-etuuksiin, joista osalla käydään kauppaa muutoin vaikeapääsyisillä markkinoilla.

Sijoitus, jossa voit itse valita riskitasosi

Minifutuureja on kahdenlaisia, Mini LONG tuottaa nousevissa markkinoissa ja Mini SHORT laskevissa markkinoissa.

Jotta löydät itsellesi soipivimman tuottopotentiaalin ja riskitason, tarjoamme useita samaan kohde-etuuteen sidottuja Minifutuureita eri vipukertoimilla. Näin löydät juuri sinun markkinanäkemykseesi sopivan Minifutuurin. Korkea vipu tarkoittaa korkeampaa riskiä ja matala vipu tarkoittaa matalampaa riskiä. Minifutuurit soveltuvat vain kokeneille sijoittajille, jotka ovat valmiita ottamaan korkeaakin riskiä.

Miten Minifutuuri toimii?

Minifutuurin arvo vaihtelee yhtä paljon kuin kohde-etuuden arvo. Koska Minifutuurisijoituksen sitoma pääoma on tyypillisesti huomattavasti pienempi kuin kohde-etuuden yksikköhinta, muuttuu Minifutuurin arvo prosenteissa huomattavasti enemmän kuin kohde-etuuden arvo. Tätä erotusta kutsutaan vivuksi, joka parantaa tuotteen tuottopotentiaalia, mutta lisää samalla sen riskisyyttä. Tästä syystä on tärkeää, että ymmärrät, miten Minifutuuri toimii.

Rahoitustaso on tärkeä Minifutuurin tuottopotentiaalin ja riskisyyden määrittävä tekijä. Jokaisella Minifutuurilla on yksilöllinen rahoitustaso. Mitä korkeampi Mini LONGin rahoitustaso on suhteessa kohde-etuuden arvoon, sitä suurempi vipu. Toisaalta, mitä matalampi Mini SHORTin rahoitustaso on suhteessa Kohde-etuuden arvoon, sitä suurempi vipu.

Alla olevista kuvista näet miten Minifutuurin arvo lasketaan, kun tiedetään rahoitustaso ja kohde-etuuden arvo.

Mini LONG

Mini LONG

Mini SHORT

Mini SHORT

Toinen tärkeä tekijä on stop loss -taso. Nordea asettaa Minifutuurin stop loss -tason päivittäin ja se on korkeammalla kuin Mini LONGin rahoitustaso ja matalammalla kuin Mini SHORTin rahoitustaso. Mikäli kohde-etuuden arvo saavuttaa stop loss -tason, Minifutuuri erääntyy automaattisesti (tapahtuu niin sanottu knock-out) ja sille lasketaan jäännösarvo. Pahimmassa tapauksessa saatat menettää koko sijoittamasi pääoman.

Minifutuureihin liittyy muitakin tärkeitä termejä ja tekijöitä, kuten kerroin ja valuuttakurssien vaikutus. Voit lukea muun muassa näistä tekijöistä esitteestämme. Esitteestä löydät myös tietoa muista Minifutuurisijoitukseen liittyvistä riskeistä ja mitä tapahtuu tuotteen knockatessa.

Markkinointimateriaali

Markkinointimateriaali

Minifutuurit ovat monimutkaisia sijoitustuotteita. Ennen sijoituspäätöstä sinun tulee ymmärtää miten ne toimivat. Markkinointimateriaalistamme löydät tärkeää tietoa Minifutuureista.

Minifutuurit (pdf, 273 KB)Avautuu uuteen ikkunaan
Lisätietoa Minifutuureista
Vastuuvarauma