Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Altian Listautuminen

Henkilöstöanti 12.3.-20.3.2018

Nordea toimii Altia Oyj:n (Altia) listautumisen pääjärjestäjänä yhtiön listautumisessa Helsingin Pörssin pörssilistalle. Listautuminen koostuu osakemyynnistä, jossa yhtiön osakkeita tarjotaan institutionaalisille sijoittajille ja yleisölle, sekö henkilöstöannista, jossa yhtiö laskee liikkeelle uusia osakkeita henkilöstölleen.

Altia lyhyesti

Altia on johtava pohjoismainen alkoholijuomayhtiö viinien ja väkevien alkoholijuomien markkinoilla. Yhtiö toimii Pohjoismaissa, Virossa ja Latviassa, ja sillä on tuotantoa Cognacissa Ranskassa. Yhtiö valmistaa, maahantuo, markkinoi, myy ja jakelee omia tuotemerkkejään sekä päämiestuotteita ja vie alkoholijuomia noin 30 maahan. Altia on Pohjoismaiden markkinajohtaja viinien ja väkevien alkoholijuomien markkinoiden volyymeillä mitattuna. Altian omia avainbrändejä ovat muun muassa Koskenkorva, Chill Out, Blossa, Larsen, O.P. Anderson, Renault, Xanté ja Valhalla.

Altian vuoden 2017 liikevaihto oli 359 miljoonaa euroa, käyttökateprosentti 11,2 prosenttia ja vertailukelpoinen käyttökateprosentti 11,8 prosenttia. Liiketulosprosentti oli 7,3 prosenttia ja vertailukelpoinen liiketulosprosentti 7,8 prosenttia. Yhtiöllä oli 703 työntekijää vuoden 2017 lopussa. 

Henkilöstöanti

Henkilöstöantiin voivat osallistua kaikki Suomessa ja Ruotsissa työskentelevät Altian vakituiset työntekijät, joilla on suora toistaiseksi voimassa oleva työsuhde Altiaan merkintäajan päättymiseen hetkellä, sekä Altian johtoryhmän jäsenet.

Henkilöstöannissa tarjottavista Henkilöstöosakkeista maksettava Merkintähinta on 10 prosenttia alhaisempi kuin Yleisömyynnin Alustavan Hintavälin enimmäishinta, eli 8,10 euroa Henkilöstöosakkeelta kerrottuna Sitoumuksen mukaisella Henkilöstöosakkeiden määrällä. Lopullinen merkintähinta päätetään alustavasti 22.3.2018.

Henkilöstöannissa sitoumuksen tulee koskea vähintään 50 osaketta. Henkilöstöantiin osallistumisen edellytyksenä on, että Henkilöstöantiin osallistumiseen oikeutetut henkilöt merkinnän tehdessään sitoutuvat samalla luovutusrajoitukseen, joka päättyy Altian johtoryhmän jäsenten osalta 365 päivän kuluttua Listautumisesta ja, muun henkilöstön osalta 180 päivän kuluttua Listautumisesta. Henkilöstöantiin osallistuvat henkilöt hyväksyvät merkinnän tehdessään sen, että heitä sitoo ilman erillisiä toimenpiteitä edellä mainittu luovutusrajoitus, ja että se kirjataan Yhtiön toimeksiannosta merkitsijän arvo-osuustilille.

Ennen merkinnän tekemistä tutustu tarkemmin ehtoihin ja esitteeseen kokonaisuudessaan sekä Altian Henkilöstöantiin osallistumaan oikeutetuille toimitettuihin toimintaohjeisiin.

Tärkeitä päivämääriä

 • Esite saatavilla 12.3.2018
 • Henkilöstöannin merkintäaika alkaa 12.3.2018 klo 10.00
 • Henkilöstöannin merkintäaika päättyy Ruotsissa 19.3.2018 klo 11.00 (paikallista aikaa)
 • Henkilöstöannin merkintäaika e-Merkintä -palvelussa päättyy Suomessa 19.3.2018 klo 16.00
 • Henkilöstöannin merkintäaika päättyy 20.3.2018 Suomessa klo 16.00

 • Osakemyynnin ja Henkilöstöannin tulos julkistetaan 22.3.2018 (arvio)
 • Osakemyynnin osakkeiden kaupankäynnin Helsingin Pörssin prelistalla odotetaan alkavan 23.3.2018 (arvio)
 • Osakemyynnin osakkeiden kaupankäynnin Helsingin Pörssin Pörssilistalla odotetaan alkavan 27.3.2018 (arvio) 
 • Henkilöstöosakkeet haetaan kaupankäynnin kohteeksi myöhemmin, arviolta 28.3.2018
 • Henkilöstöannissa annetut Henkilöstöosakkeet kirjataan sijoittajien arvo-osuustileille 28.3.2018 (arvio)

Henkilöstöannin merkintäpaikat

Nordean arvo-osuustiliasiakkaat

 • Nordean verkkopankki pankkitunnuksillaAvautuu uuteen ikkunaan ja valitsemalla verkkopankissa henkilöstöanti
 • Nordea 24/7-palvelu puhelimitse henkilöasiakkaille Nordean pankkitunnuksilla ma-pe klo 8.00 – 20.00 numerossa 0200 3000 (suomenkielinen palvelu, pvm/mpm), numerossa 0200 5000 (ruotsinkielinen palvelu, pvm/mpm) tai ma-pe klo 8.00 – 18:00 numerossa 0200 70 000 (englanninkielinen palvelu, pvm/mpm)
 • Seuraavat Nordean konttorit palveluaikojensa puitteissa
  • Helsingissä Senaatintorin konttorissa osoitteessa Aleksanterinkatu 30, 00100 Helsinki (ilman ajanvarausta)
  • Seinäjoen konttorissa osoitteessa Keskustori 4, 60100 Seinäjoki (ilman ajanvarausta)

Muut kuin Nordean arvo-osuustiliasiakkaat

 • Nordean internet-sivuilla e-MerkintänäAvautuu uuteen ikkunaan Aktian, Danske Bankin, Handelsbankenin, Oma Säästöpankin, OP Ryhmän, POP Pankin, S-Pankin ja Ålandsbankenin verkkopankkitunnuksilla. Tutustu e-Merkinnän yleisiin ehtoihinAvautuu uuteen ikkunaan
 • Seuraavat Nordean konttorit palveluaikojensa puitteissa
  • Helsingissä Senaatintorin konttorissa osoitteessa Aleksanterinkatu 30, 00100 Helsinki (ilman ajanvarausta)
  • Seinäjoen konttorissa osoitteessa Keskustori 4, 60100 Seinäjoki (ilman ajanvarausta)

Tarkempaa ohjeistusta löytyy Henkilöstöantiin oikeutetuille henkilöille jaetussa ohjeistuksessa.

Ennen merkintäpäätöksen tekoa sinun tulee tutustua huolellisesti Henkilöstöannin ehtoihin ja esitteeseen kokonaisuudessaan, etenkin sen kohtaan ”Riskitekijät”. Tutustu myös markkinointiesitteeseen, Altian sijoittajasivuihin sekä Altian Henkilöstöantiin osallistumaan oikeutetuille toimittamaan toimintaohjeeseen.

Tiedotteet

Altia Oyj:n listautumisen yhteydessä tarjotut osakkeet ylimerkittiin ja lopullinen merkintähinta on 7,50 euroa osakkeelta (pdf, 111 KB)Avautuu uuteen ikkunaan