Solnedgang i skogen

Voit edistää vastuullisuutta omilla sijoittamisen valinnoillasi

Vastuullinen sijoittaminen tarkoittaa sijoittamista yrityksiin, joissa suhtaudutaan vakavasti ympäristö- ja yhteiskuntavastuuseen ja joilla on näitä tukeva hallintorakenne.

Sijoituspäätöksiä tehtäessä tarkastellaan talouslukujen lisäksi sitä, miten yhtiö hoitaa vastuullisuusasioita: huolehtivatko ne ympäristöasioista eivätkä saastuta, pitävätkö ne huolta työntekijöidensä turvallisuudesta ja hyvinvoinnista ja noudattavatko ne kansainvälisiä sopimuksia? Tällaisiin kysymyksiin voit vaikuttaa sijoittamalla vastuulliseen yhtiöön.


Perinteinen tapa on karttaa tiettyjä toimialoja, kuten ase-, tupakka- ja aikuisviihdeteollisuutta. Nykyään sijoittajat suosivat yhä enemmän yhtiöitä, jotka panostavat liiketoiminnassaan kestävään kehitykseen. Monet sijoittajat ovat myös aktiivisia omistajia ja pyrkivät vaikuttamaan suoraan yrityksen toimintatapoihin. 

 

Myös vastuullisen sijoittamisen tavoitteena on olla tuottavaa. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että vastuullisten sijoitusten pitkän aikavälin tuotto ei ole heikompi kuin muiden sijoitusten.  Vastuullinen sijoittaminen ei myöskään ole kalliimpaa kuin perinteinen sijoittaminen.

Valitse Nordean rahastovaihtoehdoista omasi

 

Yhtenä Euroopan suurimmista pankeista Nordealla on paljon kokemusta vastuullisesta sijoittamisesta. Kaikissa rahastoissamme otetaan huomioon ympäristöön, yhteiskuntavastuuseen ja hallintotapaan (ESG) liittyvät seikat.

 

Vastuulliset rahastot voivat sulkea pois tiettyjä yhtiötä, mutta pääasiassa ne valitsevat sijoituskohteiksi yhtiöitä ja liikkeeseenlaskijoita, joiden vastuullisuusluokitukset ovat hyvät. Luokituksen tekee useimmissa tapauksissa Nordean varainhoidon oma, kansainvälistä tunnustusta saanut vastuullisen sijoittamisen tiimi.

 

Kun valitset Vastuullisen valinnan tuotteitamme, tuet yrityksiä, jotka toimivat vastuullisesti tai kehittävät uusia vastuullisia ratkaisuja. Vastuulliset yhdistelmärahastotAvautuu uuteen ikkunaan ja sijoituskoritAvautuu uuteen ikkunaan ovat vaivattomia avaimet käteen -ratkaisuja. Niiden kautta saat hyvin hajautetun ja ammattimaisesti hoidetun vastuullisen salkun jo yhdellä sijoituksella. Voit sijoittaa vastuullisiin vaihtoehtoihimme myös automaattisen kuukausisäästämisen avulla.

 

Jos sinua kiinnostavat yhtiöt, jotka keskittyvät liiketoiminnassaan kestävien ratkaisujen, kuten uusiutuvan energian kehittämiseen, Ilmasto ja ympäristö -rahastoAvautuu uuteen ikkunaan on hyvä vaihtoehto.

 

TähtirahastotAvautuu uuteen ikkunaan tarjoavat mahdollisuuden sijoittaa yhtiöihin, jotka osoittavat toimivansa erittäin vastuullisesti ja joiden odotetaan hyötyvän siitä tulevaisuudessa. Vastuullisuusanalyysi ja sijoituskohteena olevien yritysten kanssa käymämme vuoropuhelutAvautuu uuteen ikkunaan ovat näissä rahastoissa keskeisessä asemassa.

 

Halutessasi Premium-varainhoitajasi keskustelee kanssasi mielellään ja auttaa sinua löytämään itsellesi sopivimman vastuullisen sijoitusvaihtoehdon.