Henkilökohtainen varainhoidon suunnitelma

Lupaamme sinulle oman varainhoitajan, jonka tukena on tiimi huippuasiantuntijoita. Hän tekee kanssasi henkilökohtaisen, elämäntilanteeseesi sopivan varainhoidon suunnitelman. Suunnitelmaa käymme läpi säännöllisesti tai kun asioissasi tapahtuu muutoksia. Ajantasaisuudesta huolehdimme yhdessä.  

Sinun tuntemisesi on keskeistä

 Varainhoidon suunnittelu lähtee aina sinun tarpeistasi.

Kysymme monia kysymyksiä, jotta opimme tuntemaan sinut ja sijoittamiseen liittyvät tavoitteesi. Paras lopputulos syntyy, kun tiedämme sinusta kattavasti: koko varallisuutesi, sen jakautumisen eri kohteisiin sekä myös koko elämäntilanteesi. 

Tärkeää on tuntea esimerkiksi taloudellinen tilanteesi sekä suhtautumisesi riskiin ja tuottoon. Keskustelemme myös siitä, kuinka paljon itse seuraat sijoitusmarkkinoita ja omia sijoituksiasi.  

Keskustelun lopuksi syntyy suunnitelma; suosittelemamme sijoitusratkaisut löytyvät keskustelumme pohjalta ja kirjataan suunnitelmaan. Sinä saat meiltä mukaasi henkilökohtaisen varainhoidon suunnitelman. 

Millainen sijoittaja olet?

Ilman riskiä ei voi olla tuottoa. Yksi tavoittelee isoa tuottoa ja kestää isoa riskiä, eikä menetä yöuniaan markkinoiden myllerryksessä. Toiselle taas tärkeää on varallisuuden suojaaminen ja kolmannelle maltillinen kasvattaminen. 

Varainhoitajasi auttaa sinua tekemään onnistuneita päätöksiä varallisuuden hoidossa ja kasvattamisessa. Nordean asiantuntijat seuraavat laajasti markkinoita ja yhtiöiden kehitystä. Meillä voit sijoittaa olit sitten riskinkaihtaja tai -ottaja. 

Tapaamme sinua mielellämme joustavasti verkossa tai kasvotusten toimipisteissämme. Jotkut kaipaavat keskusteluja varainhoitajan kanssa säännöllisesti, kun taas toisille riittää nopea asioiden läpikäynti silloin tällöin. Lisäksi meiltä löytyvät kätevät ja hinnoiltaan kilpailukykyiset työkalut kaupankäyntiin aktiiviselle sijoittajalle.

Hajauttaminen on kaiken a ja o

Keskeistä varainhoidossa on jakaa sijoitukset eli hajauttaa ne eri maantieteellisille alueille ja tehdä sijoituksia eri aikoina sekä eri omaisuuslajeihin. Varainhoidon suunnitelman pohjalta rakennettu hyvä hajautus on paras keino suojautua markkinamyrskyiltä. Hajauttaminen ei suojaa sijoituksia täysin markkinoiden heilunnalta. Kuitenkin, kun rakennamme salkun tarpeittesi pohjalta, hätääntymiseen ei ole aihetta, vaikka markkinauutiset olisivat hurjiakin. 

Hienosti hajautuksen saa rakennettua sijoitusrahastojen avulla, kun yhdessä rahasto-osuudessa voi olla jopa kymmeniä eri sijoituskohteita. Hyvin hajautetussa salkussa onkin usean yhtiön osakkeita, kotimaisia ja kansainvälisiä rahastoja sekä joukkovelkakirjoja tai näihin sijoittavia rahastoja. 

Joka tapauksessa markkinoiden heilahtelussa alun perin oman tavoitteen mukainen omaisuuslajihajautus muuttuu. Pidemmän päälle salkun, tai sen osan, huollon helppohoitoiseksi ratkaisuksi sopii esimerkiksi ammattilaisen hoitama Premium Varainhoitorahasto, jossa salkun tasapainotus hoidetaan automaattisesti. 

Jos hoidat itsenäisesti omaa salkkuasi tai osaa sijoituksiasi, kannattaa salkun hajautus tarkistaa aika ajoin, jotta se vastaa omaa sijoitussuunnitelmaa. Esimerkiksi, jos osakesijoitusten osuus sijoituksista on noussut osakekurssien nousun myötä merkittävästi yli oman suunnitellun tason, sijoitussalkun omaisuuslajihajautus on hyvä palauttaa alun perin valitulle tasolle osakesijoituksia myymällä ja vastaavasti korkosijoituksia lisäämällä.