Nordea Tunnusluvut -sovelluksen käyttöönotto

Käyttöönotto lyhyesti:

  1. Lataa Tunnusluvut-sovellus mobiililaitteesi sovelluskaupasta.
  2. Kun sovellus on ladattu, aloita tunnuslukusovelluksen käyttöönotto verkkopankissa.
  3. Vahvistettuasi käyttöönoton, näet verkkopankissa ohjeet sovelluksen käyttöönottoon, sekä sovelluksen aktivoinnissa tarvittavan väliaikaisen PIN-koodin.
  4. Avaa nyt Tunnusluvut-sovellus mobiililaitteessasi.

Käyttöönotto verkkopankissa

1. Kirjaudu verkkopankkiin ja siirry "Muokkaa verkkopankkia" –välilehdelle ja siellä Pankkitunnukset osioon. Napauta “Ota Nordea Tunnusluvut -sovellus käyttöön” -linkkiä.

pankkitunnukset-tunnuslukusovellus-kayttoon

2. Valitse varmennettu puhelinnumero, johon sovelluksen aktivointikoodi lähetetään. Mikäli sinulla ei ole varmennettua puhelinnumeroa, varmenna numerosi soittamalla maksuttomaan automaattiseen puhelinnumeron varmennuspalveluun 0800 170 777, numerosta jonka haluat varmentaa. Sinun tulee tunnistautua puhelussa tunnuslukukortilla. Voit nyt aloittaa käyttöönoton uudelleen napauttamalla ”Ota Nordea Tunnusluvut- sovellus käyttöön” -linkkiä.

Nimeä myös mobiililaite johon asennat sovelluksen, jotta voit myöhemmin tarvittaessa sulkea sovelluksen helposti esim. Tomin iPad. Napauta Jatka.

pankkitunnukset-tunnuslukusovellus-kayttoon-vahvista

3. Vahvista tunnuslukusovelluksen käyttöönotto tunnuslukukortin vahvistustunnuksella.

pankkitunnukset-tunnuslukusovellus-kayttoon-ohjeet

4. Vahvistuksen jälkeen saat valitsemaasi matkapuhelinnumeroon sovelluksen aktivointikoodin.

Näet nyt verkkopankissa lyhyet ohjeet sovelluksen käyttöönottoon sekä sovelluksen aktivoinnissa tarvittavan väliaikaisen PIN-koodin. Jätä verkkopankin sivu auki ja jatka sovelluksen käyttöönottoa mobiililaitteessasi.

Käyttöönotto mobiilissa

1. Avaa Tunnusluvut-sovellus mobiililaitteessasi.

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-1 tunnuslukusovellus-kayttoonotto-2

2. Valitse kieli jolla haluat käyttää tunnuslukusovellusta. Voit halutessasi vaihtaa kielen tunnuslukusovelluksen valikosta käyttöönoton jälkeen. 

3. Mikäli et ole vielä tehnyt sovelluksen käyttöönottoa verkkopankissa, tee se nyt. Ohjeet löytyvät tunnuslukusovelluksesta.

Jos olet jo ottanut tunnuslukusovelluksen käyttöön verkkopankissa, napauta Seuraava.

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-3

4. Anna aktivointikoodi jonka sait tekstiviestillä ja napauta Seuraava. Tarvittaessa voit kirjoittaa aktivointikoodin paperille. Aktivointikoodi on kertakäyttöinen.

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-4

5.  Anna verkkopankissa näkyvä väliaikainen PIN-koodisi ja paina Seuraava. Väliaikaisen PIN-koodin löydät  verkkopankin ”Käyttöönotto lyhyesti” sivulta. 

Mikäli olet sulkenut verkkopankin huomaamatta väliaikaista PIN-koodia, aloita sovelluksen käyttöönotto verkkopankissa uudelleen. Saat uuden aktivointikoodin tekstiviestillä ja näet uuden väliaikaisen PIN-koodin verkkopankissa.

Huom. Peruuta -painike siirtyy aktivoinnin ensimmäiselle ruudulle. Koska aktivointikoodi oli kertakäyttöinen, tarvitset uuden aktivointikoodin jatkaaksesi.

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-5

6. Keksi nyt oma henkilökohtainen PIN-koodi tunnuslukusovellukselle. PIN-koodi on pysyvä ja voit vaihtaa sen halutessasi käyttöönoton jälkeen sovelluksen valikosta.

Kun annat nelinumeroisen PIN-koodin viimeisen numeron, sovellus siirtyy automaattisesti kohtaan 7.

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-6

7. Anna keksimäsi PIN-koodi uudelleen ja napauta Seuraava.

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-7

8. Anna käyttäjätilillesi nimi, esimerkiksi oma etunimesi, ja napauta Seuraava.

Nimi voi olla 3-12 merkkiä pitkä, eikä voi sisältää numeroita.

Huom. Peruuta -painike siirtyy aktivoinnin ensimmäiselle ruudulle. Koska aktivointikoodi oli kertakäyttöinen, tarvitset uuden aktivointikoodin jatkaaksesi.

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-8

9. Sovellus on valmis käytettäväksi. Lue turvaohjeet ja napauta Jatka.

Lue lisää turvallisesta mobiiliasioinnista.

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-9

10. Tunnuslukusovellus on nyt käytettävissäsi samoissa palveluissa joissa käytät tunnuslukukorttia. Voit sulkea sovelluksen.


Huom. Tunnuslukukorttisi on vielä voimassa, joten pidä siitä hyvää huolta. Tarvittaessa voit käyttää tunnuslukukorttia sovelluksen rinnalla, esimerkiksi jos mobiililaitteesi hajoaa tai katoaa. Valitse kirjautumistapa käyttämässäsi palvelussa.