Miten hankit pankkitunnukset

Pankkitunnuksia voi verrata ajokorttiin tai passiin – niillä voi tunnistautua vain luonnollinen henkilö. Tunnuksia ei pidä milloinkaan luovuttaa muiden haltuun, ei edes perheenjäsenille.

Säilytä käyttäjätunnus ja tunnuslukukortti erillään

Nordean pankkitunnukset koostuvat käyttäjätunnuksesta sekä tunnusluvuista. Käyttäjätunnus ja tunnuslukukortti tulee säilyttää erillään. Pankki tunnistaa asiakkaan henkilöllisyyden pankkitunnuksilla ja asiakas pääsee omaan verkkopankkiinsa. Pankki ei vastaa toteutuneista väärinkäytöksistä, jos olet luovuttanut pankkitunnuksesi toiselle henkilölle tai edes perheenjäsenesi käyttöön.

Muiden palveluntarjoajien e-tunnistautuminen

Pankkitunnukset ovat henkilöllisyystodistuksesi myös muiden palveluntarjoajien Internet-palveluihin. Pankkitunnuksilla voit kirjautua esimerkiksi KELA:n asiointipalveluun, vahvistaa verottajalle tilinumeromuutoksesi ja ilmoittaa muutosta postiin ja maistraattiin.

Pankkitunnusten peittäminen sisäänkirjautumisessa

Kun näppäilet pankkitunnuksia sisäänkirjautumissivun tekstikenttiin, numerot peitetään * tai -merkillä samalla tavalla kuin kortin tunnusluku Otto.-automaatin ruudulla. Tarkoituksena on estää asiaton urkinta.

Pankkitunnusten näppäileminen puhelimeen Nordea Asiakaspalveluun soittaessa

Soittaessasi Nordea Asiakaspalveluun todistat henkilöllisyytesi näppäilemällä tunnukset puhelimesi numeronäppäimillä. Käyttäjätunnus näppäillään heti puhelun alussa ja tunnusluku tarvittaessa puhelun aikana.

Pankki ei koskaan kysy pankkitunnuksiasi sähköpostitse eikä soita asiakkaalle kysyäkseen pankkitunnuksia tai kortin numeroa ja tunnuslukua.