Kotikoneen tietoturva

Parannat verkkoasiointisi turvallisuutta huolehtimalla Internet-selaimen päivittämisestä, verkkoliikennettä rajoittavasta palomuurisuojauksesta ja koneen virustorjuntaohjelman päivittämisestä.

Tietokoneen ja verkkoyhteyden hyvätasoinenkaan tietoturva ei takaa täydellistä suojaa, jos luovutat henkilötietojasi suojaamattomasti sähköpostin kautta tai avaat liitetiedostoja, joiden sisällöstä tai lähettäjästä sinulla ei ole tietoa. Teknisten ratkaisujen lisäksi oma huolellisuutesi ja valppaus varmistavat turvallisen asioinnin Internetissä.

Palomuuri suojaa konettasi

Palomuuri on eristävä järjestelmä, joka estää ulkopuolista esimerkiksi asentamasta haitta- tai tiedonurkintaohjelmaa tietokoneeseesi verkon kautta. Kotikäyttäjille palomuuriohjelman asentaminen on tärkein ensiaskel tietokoneen suojaamiseksi.

Haittaohjelmilta suojaudut virustorjuntaohjelmalla

Virustorjuntaohjelma tarkistaa tietokoneen tiedostoja etsien viruksia ja muita haittaohjelmia. Virusohjelma voi myös varoittaa mikäli Internet-sivusto yrittää asentaa haittaohjelmia tietokoneeseesi. Virustorjuntaohjelman asentaminen ja ajantasalla pitäminen on toinen tärkeä askel kotikoneen suojaamisessa.

Sähköpostin käyttö

Sähköpostit kulkevat avoimessa Internetissä, joten älä lähetä luottamuksellista tai pankkisalaista tietoa avoimella sähköpostilla.

Uusissa selaimissa phishing-suodatin käyttöön

Yksi tapa tunnistaa huijausyritykset on ottaa käyttöön uusimmissa selainversiossa oleva phishing-sivujen tunnistamistoiminto.