Henkilötietojen käsittely Nordean tunnuslukusovelluksessa

Nordean tunnuslukusovelluksen avulla voit käyttää Nordean sähköisiä pankkipalveluita sekä tunnistautua Nordean tarjoamaa erillistä tunnistuspalvelua käyttävän muun palveluntarjoajan palvelussa. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä Nordean tarjoamissa palveluissa saat valikon Ehdot-kohdasta ja nordea.fi-sivustolta. 

Tunnuslukusovelluksen ja sen toimintojen käyttö edellyttää tiettyjen henkilötietojen käsittelyä, ja tunnuslukusovellus tarvitsee pääsyn puhelimesi tietoihin alla kuvatuilla tavoilla.

Tunnuslukusovellus käsittelee seuraavia henkilötietoja:

  • Tili- ja tapahtumatiedot sekä vahvistamattomat ja lisävahvistettavat maksut: Nämä tiedot käsitellään, jotta voit käyttää pankkipalveluita tunnuslukusovelluksella. Tili- ja tapahtumatietoja käsitellään niin kauan kuin tunnuslukusovellus on käynnissä.
  • IP-osoitteet: IP-osoitteet kirjataan lokiin, jotta Nordea voi estää ja tutkia mahdollisia rikollisia hyökkäyksiä ja tapahtumia. Tiedot voidaan tarvittaessa luovuttaa viranomaisille.
  • Käyttäjäkohtainen laitetunniste: Tämä tieto tarvitaan, jotta sovellus voi lähettää tapahtumapyyntöjä rekisteröityihin laitteisiin ja laskea kertakäyttöisiä tunnuslukuja.

Tunnuslukusovellus tarvitsee pääsyn seuraaviin puhelimesi ominaisuuksiin:

  • Internet: Tunnuslukusovellus tarvitsee Internet-yhteyden, jotta se voi kommunikoida Nordean palvelimien ja järjestelmien kanssa suorittaakseen pankkipalveluita ja muuta kommunikointia Nordean kanssa.

Tunnuslukusovellus ei lähetä henkilötietoja kolmannelle osapuolelle lukuun ottamatta tietoja, joita tarvitaan sinun asiakkaana antamiesi tehtävien (kuten maksujen) suorittamiseksi. 

Nordea Pankki Suomi Oyj on palveluun liittyvien henkilötietojen rekisterinpitäjä. Saadaksesi lisätietoja oikeuksistasi ota yhteyttä Nordean Asiakaspalveluun, puh. 0200 3000 (paikallisverkko- tai matkapuhelinmaksu) ma-su 24h/vrk.