Korkokatto

Turvaa taloutesi koronnousun varalta

Korkokatolla varmistat, että lainasi viitekorko ei nouse yli sopimasi rajan, vaikka korkotaso nousisi. Hyödyt kuitenkin viitekoron laskusta normaaliin tapaan. Korkokaton saat sekä uuteen että nykyiseen lainaan.

Korkokatto Ominaisuudet Hinnat ja korot Ehdot Kuluttajaluottotiedot Korkokatto

Korkokaton hyödyt sinulle

  • Hyödyt euribor -koron matalasta tasosta ja mahdollisesta viitekoron laskusta.
  • Saat varmuuden siitä, ettei viitekorko nouse yli sovitun tason.
  • Asuntolainasi laina-aika voi olla korkosuojausta pidempi, sillä koroilla on eniten merkitystä laina-ajan alussa, jolloin laina on suurimmillaan.
  • Kun euribor-korko on alle valitun korkokaton, lainan viitekorko seuraa euriboria. Näin ollen hyödyt euribor-koron matalasta tasosta ja mahdollisesta korkotason laskusta. Euribor-koron noustessa asuntolainasi viitekorko ei kuitenkaan nouse valitsemasi korkokaton yli.Korkokatto
Ominaisuudet
  • Korkokattolaina on joustava, koska sen viitekorkona on euribor. Voit siis tehdä maksuohjelman muutoksia ja muita muutoksia lainaasi samoin periaattein kuin muihinkin euribor-lainoihin.
  • Voit valita korkokaton voimassaoloajaksi 3, 5, 7 tai 10 vuotta. Myös korkokaton tasoksi eli koron ylärajaksi on tarjolla eri vaihtoehtoja. Eri vaihtoehdot näet Hinnat ja korot-kortilta.
  • Korkokaton voit saada lainaan, jonka viitekorko on 12 kuukauden euribor.
  • Korkokaton palkkion voit lisätä lyhennettävään lainapääomaan.
Hinnat ja korot

  • Korkokatosta maksat lainan noston yhteydessä palkkion, jonka suuruus riippuu lainan määrästä, korkokaton voimassaoloajasta ja tasosta sekä markkinakoroista. Korkokaton palkkion voi myös lisätä lainapääomaan.
  • Korkokatosta maksettava palkkio vaihtelee päivittäin korkojen markkinaliikkeiden mukaan.  Palkkion päivän hinnan saat tietää soittamalla Nordea asiakaspalveluun tai asioidessasi konttorissa.
Myynnissä olevat korkokatot
ViitekorkoPituusKattotaso
12 kk euribor3 vuotta0,50 % 
12 kk euribor5 vuotta0,50 %
12 kk euribor5 vuotta1,00 %
12 kk euribor7 vuotta1,50 %
12 kk euribor7 vuotta2,00 %
Ehdot Kuluttajaluottotiedot

Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot

Luotonhakijalla on vertailun helpottamiseksi oikeus saada ennen luottosopimuksen allekirjoittamista keskeiset luottoa koskevat tiedot Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot –lomakkeella. Tiedot lomakkeella voivat olla asiakkaan pyytämillä tiedoilla tai tyypillisin arvoin laskettuja. Tällä sivustolla oleva lomake on laskettu tyypillisin tiedoin, mikä tarkoittaa sitä, että lomakkeessa on käytetty tälle luottotyypille tyypillistä euromäärää. 

Lomakkeen tiedot voivat olla joko luotonantajaa sitovia tai sitomattomia. Sitova lomake edellyttää myönteistä luottopäätöstä.

Neuvoja asumisesta

Man sitting thinking by house  

Asumisen turvaa korkosuojauksella

Oikeiden korkosuojaus- tuotteiden avulla taloutesi kestää silloinkin, kun markkinakorot muuttuvat merkittävästi.

Woman looking out of window  

Kaksi vaihtoehtoa ottaa lyhennys-vapaat

LyhennysJousto antaa vapautta lainan maksuun kuukausittain. Lyhennysvapaa pidemmälle jaksolle. Katso kumpi sopii sinulle!