Sinulle sopiva asuntolaina

Hae asuntolaina verkossa

Asuntolainahakemuksen voit täyttää kätevästi verkossa. Hakemuksessa kysytään tietoja rahankäytöstäsi, tuloistasi ja menoistasi. Se auttaa sinuakin hahmottamaan, miten paljon voit maksaa lainaa kuukaudessa.

Jos olet Nordean asiakas, voit hakea lainaa verkkopankista. Jos et ole vielä asiakas, täytä hakemus verkkosivuillamme. Voit aloittaa lainakeskustelun myös tulemalla konttoriin. Varaa aika lainaneuvotteluun.

Kuinka korko määräytyy?

Asuntolainan korko muodostuu viitekorosta ja sen päälle laskettavasta marginaalista. Viitekorko on julkisesti noteerattu korko, korkomarginaalista sovit pankkisi kanssa. Voit valita viitekoroksi 12 kk euriborin, Nordea Primen tai kiinteän koron. Kartoitetaan lainaneuvottelussa sinulle sopivin korkovaihtoehto.

Miten suojaudut koronnousulta?

Alhainen korkotaso on asuntolainaajan ystävä. Kun korot ovat alhaalla, voit lyhentää lainaasi nopeammin. Aina on kuitenkin varauduttava korkotason nousuun. Siksi on tärkeää, että laina on mitoitettu niin, että maksukykysi kestää mahdollisen koronnousun. Jos otat ASP-lainan, valtion korkotuki suojaa sinua 10 vuotta koronnousulta. Jos sinulla ei ole ASP-lainaa, voit myös itse ostaa suojaa koronnousua vastaan.
Lue lisää Nordean tarjoamista vaihtoehdoista

Millainen takaisinmaksusuunnitelma?

Kun otat asuntolainan, sille laaditaan takaisinmaksusuunnitelma. Sinun on mietittävä, kuinka pitkän laina-ajan haluat ja millaisiin kuukausimaksuihin olet valmis sitoutumaan. Valitse lainallesi sopiva lyhennystapa: kiinteä tasaerä, annuiteetti tai tasalyhennys.
Lue lisää lainasi lyhennystavoista.

Entä jos elämä yllättää?

Elämästä ei koskaan tiedä, mutta yllätyksiin voi onneksi varautua. Jos joudut työttömäksi tai vaikka sairastut vakavasti, on helpottavaa tietää, ettet joudu luopumaan kodistasi. Lainaturva on vakuutus, jonka avulla turvaat omaa ja perheesi taloutta työttömyyden, vakavan sairauden, tapaturman ja kuoleman varalta.
Lue lisää lainaturvasta.