Asuntokaupat

Näin teet tarjouksen asunto-osakkeesta

Kun käyt asuntonäytöissä, saattaa se oikea tulla vastaan ja haluat tehdä tarjouksen. Tässä alkaa yleensä asuntohuuman kuumin vaihe, joka vaatii ostajalta malttia – tai nopeaa reagointia. Tarjous kannattaakin laatia huolella, jotta vältät sudenkuopat ja onnistut tekemään hyvät kaupat.
Lue muistilista tarjousta varten.

Tarjouskauppa 

Suurin osa myytävistä asunnoista Suomessa myydään perinteisellä tavalla: myyjä asettaa pyyntihinnan ja ostaja antaa oman vastatarjouksensa. Osa asunnoista, etenkin yksiöt ja muut pienemmät asunnot, on niin sanottuja tarjouskauppakohteita. Tarjouskaupassa asunnolle annetaan pohjahinta, josta ostajaehdokkaat lähtevät korottamaan tarjousta. Paras tarjous voittaa. Lopullinen myyntihinta saattaa olla huomattavan korkea lähtöhintaan nähden. Myytävien kohteiden ilmoituksissa kerrotaan, onko kyseessä tarjouskauppakohde. 

Kaupantekotilaisuus

Kun myyjä hyväksyy tarjouksesi, alkaa kauppojen valmistelu. Ennen kauppoja sovi oman asuntolainasi nostosta pankin toimihenkilön kanssa, niin laitamme lainapaperisi valmiiksi kuntoon. Jos asuntokaupassa on välittäjä mukana, anna hänelle pankkineuvojasi tiedot. Välittäjä toimittaa tarvittavat tiedot pankille ja luonnokset kauppakirjasta sekä sinulle että myyjälle. Lue lisää kaupantekotilaisuudesta