Löydä uusi kotisi

Kohti unelmiesi asuntoa

Asuntokauppa on useimmille elämän tärkein sijoitus, joten sopivan kodin löytämiseen on syytä paneutua huolella. Tee itsellesi lista, mistä kaikesta koostuu unelmiesi koti. Onko se uusi, vanha, suuri, pieni, sijaitseeko se keskustassa vai rauhallisemmalla alueella. Asunnon sijaintia kannattaa miettiä siinäkin mielessä, että sillä on merkitystä asunnon arvon säilymiseen. Vaikka kyseessä on paljolti tunneasia, pidä myös järki mukana. Kiva esite tai tyylikkäästi stailattu asunto ei vielä takaa, että asunto on fiksu sijoitus. Näe pintaa syvemmältä, lue asunnonostajan vinkit.

Hae lainalupaus etukäteen

Ennen kuin ryhdyt etsimään ensimmäistä kotiasi, tule meille Nordeaan keskustelemaan asuntohaaveistasi. Autamme laskemaan sinulle sopivan asuntolainan, joka jättää tilaa myös elämän yllätyksille. Voit hakea asuntolainaa myös verkkopankissa tai verkkosivuillamme ja saada meiltä alustavan asuntolainaehdotuksen. Lue lisää lainalupauksesta

Vaihtoehtona asumisoikeus

Jos sinulla ei ole riittävästi säästöjä tai muita mahdollisuuksia hankkia omistusasuntoa, voit harkita myös asumisoikeusasuntoa. Se on omistamisen ja vuokraamisen välimuoto. Maksat asumisoikeusmaksuna noin 15 % asunnon hankintahinnasta ja kuukausittain käyttövastiketta, joka on yleistä vuokratasoa alhaisempi. Voit tehdä asunnossa muutoksia, eikä ole pelkoa, että vuokranantaja yllättäen myy kodin altasi.
Lue lisää asumisoikeudesta

Haluatko ostaa omakotitalon?

Omakotitalon ostaminen on monilta osin erilaista kuin asunto-osakkeen hankinta. Kiinteistön omistajana olet yksin vastuussa talon kunnosta ja remonteista. Perehdy kohteeseen huolella jo ennen kuin teet tarjouksen. Jos olet ostamassa omakotitaloa, meillä on yksi ohjenuora ylitse muiden: käytä ammattilaisen apua niin kuntotutkimuksessa kuin kaupanteossa.