Asumismuodot

Omistusasunto, vuokra-asunto, osaomistusasunto vai asumisoikeusasunto? Valitse itsellesi sopivin.

Omistusasunto

Omistusasunnon rahoitat parhaiten asuntolainalla. Kun hankit lainalupauksen etukäteen, voit tehdä tarjouksen heti kun oikea asunto löytyy. Asuntolainalla voit myös maksaa osuutesi taloyhtiön lainasta.

Asuntolainan korot ovat verotuksessa vähennyskelpoisia. Jos olet 18 - 39 -vuotias ensiasunnon ostaja, sinun ei tarvitse maksaa varainsiirtoveroa.

Oman asunnon ostaminen ja asuntolainan ottaminen liittyvät yleensä kauaskantoisiin suunnitelmiin. Siksi suunnitelmissa kannattaa ottaa huomioon myös mahdolliset muutokset tulevissa elämäntilanteissa. Suojaamalla asuntolainasi korkotason muutoksilta, pidät taloutesi tasapainossa ja suojaat asuntolainan takaisinmaksukykyäsi. Lainaturvalla taas varmistat lainan takaisinmaksun yllättävissäkin elämäntilanteissa. Kun vielä suunnittelet asuntolainasi kanssamme siten, että tuloistasi jää hieman myös säästöön, esimerkiksi rahastoihin, sinulla on elämässä enemmän pelivaraa ja uusi pääoma tulevaisuudessa odottamassa - asuntolainasta huolimatta.

Vuokra-asunto

Vuokranantajat vaativat yleensä 1 - 3 kuukauden vuokravakuuden, jonka saat takaisin vuokrasuhteen päättyessä. Vuokravakuutta varten voit avata tilin Nordeassa.

Vuokran lisäksi hoidettavaksesi tulevat sähkömaksu ja muut mahdolliset käyttömaksut. Myös vuokra-asuntoon tarvitset  kotivakuutuksen, jonka saat kätevästi Nordeasta.

Jos olet alle 30-vuotias ja suunnittelet oman asunnon ostoa, sinun kannattaa harkita asuntosäästämistä ASP-tilille.

Asumisoikeusasunto

Asumisoikeusasunto on asumismuoto, jossa asukas lunastaa itselleen asumisoikeuden maksamalla asunnosta asumisoikeusmaksun. Lisäksi asukkaalta peritään asunnosta käyttövastiketta.

Saat asunnon hallintaasi tekemällä omistajan kanssa asumisoikeussopimuksen, joka käy myös lainan vakuudeksi. Asumisoikeusasunnon hankkimiseksi tarvitset vain 15 % asunnon hinnasta. Asumisoikeusmaksua varten ottamasi lainan korot ovat verovähennyskelpoisia.

Osaomistusasunto

Osaomistusasunto on järjestely, jossa henkilö hankkii osan asuntoon oikeuttavista osakkeista ja tulee vuokralaiseksi asuntoon. Osaomistusasunnot ovat joko valtion tukemia tai vapaarahoitteisia. Oma osuustesi on noin 10 - 30 % asunnon hinnasta.

Asuntolainatuotteet Korkosuojaukset Asuntolainatuotteet

Asuntolaina

Nordeasta saat edullisesti juuri sinulle sopivan asuntolainan

Nordean asuntolainalla voit toteuttaa unelmasi - ostaa asunnon, rakentaa oman talon tai hankkia sijoitusasunnon.

Korkoputki

Vakautta viitekorkojen muutoksille

Korkoputki on uudenlainen korkosuojaustuote, jonka avulla varmistat että lainasi viitekorko pysyy tietyissä rajoissa, eikä nouse suojauksen voimassaoloaikana yli sovitun maksimitason.

OmaTakaus

OmaTakauksella omaan kotiin pienemmällä alkupääomalla

OmaTakauksella tarvitset vähemmän omaa rahaa asuntokaupan rahoittamiseksi, etkä välttämättä tarvitse muuta lisävakuutta asuntolainaasi.

Korkokatto

Älä anna asuntolainasi koron karata

Korkokatolla varmistat ettei lainasi viitekorko nouse yli sovitun maksimitason. Korkokaton voit ottaa sekä vanhaan että uuteen lainaan.

ASP

Säästä 10 % asunnon hinnasta, lainaamme sinulle loput

Tili on tarkoitettu sinulle 15-39-vuotias.

Lainaturva Plus

Turvaa elämän odottamattomiin tilanteisiin

Kätevä tapa varmistaa lainan takaisinmaksua sairauden, tapaturman, työttömyyden tai kuoleman varalta.

AsuntoJousto

Suuria hankintoja pienellä kuukausierällä

Kaipaako asuntosi remonttia tai onko taloyhtiöösi tulossa putkiremontti? AsuntoJousto vapauttaa asuntovarallisuuttasi suunnitelmiesi toteuttamiseen.

LyhennysJousto

LyhennysJouston saat uuteen tai vanhaan lainaan

Kun otat lainaasi Lyhennys Jouston, voit pienentää tai suurentaa lainasi lyhennyksiä tai jättää niitä väliin kysymättä meiltä.

Taloyhtiölaina omaksi

Tuntuuko taloyhtiölle maksamasi rahoitus- vastike liian suurelta?

Ota osuutesi taloyhtiön lainasta omiin nimiisi, niin saat juuri omaan talouteesi sopivan kuukausimaksun ja lisäksi verohyödyn.

Korkosuojaukset

Korkoputki

Vakautta viitekorkojen muutoksille ilman erillistä palkkiota

Korkoputki on uudenlainen korkosuojaustuote, jonka avulla varmistat että lainasi viitekorko pysyy tietyissä rajoissa, eikä nouse suojauksen voimassaoloaikana yli sovitun maksimitason. Korkoputken saat joko uuteen tai nykyiseen lainaasi.

Korkokatto

Älä anna asuntolainasi koron karata

Korkokatolla varmistat ettei lainasi viitekorko nouse yli sovitun maksimitason. Korkokaton voit ottaa sekä vanhaan että uuteen lainaan.

Kiinteä korko

Kun lainassasi on kiinteä korko

Niin tiedät tarkasti lainasi maksuerät kiinteän jakson ajan.

Neuvoja asumisesta

Man sitting thinking by house  

Asumisen turvaa korkosuojauksella

Oikeiden korkosuojaus- tuotteiden avulla taloutesi kestää silloinkin, kun markkinakorot muuttuvat merkittävästi.

Woman looking out of window  

Kaksi vaihtoehtoa ottaa lyhennys-vapaat

LyhennysJousto antaa vapautta lainan maksuun kuukausittain. Lyhennysvapaa pidemmälle jaksolle. Katso kumpi sopii sinulle!