Sustainable saving and investing

You can make a difference by investing in socially and environmentally responsible companies. This gives them additional funding and puts pressure on other companies to change their ways. But does that mean you also have to rethink your return expectations?

Sustainable Selection – our most sustainable products

The way you save and invest can have an impact on more than your own economy. When you find issues like healthy environment, human rights or better working conditions important, you can consider these values in your savings and investments as well.

By choosing our Sustainable Selection products, you support companies that operate in a sustainable way or develop such solutions. Companies with sustainable business models and processes will be better equipped to succeed in the future competition. Additionally, investing in sustainable companies can encourage other companies to become more sustainable.

Vaikuta päätöksilläsi

Sijoituspäätöksiä tehtäessä tarkastele talouslukujen lisäksi sitä, miten yhtiö hoitaa vastuullisuusasioita: 

  • huolehtivatko ne ympäristöasioista eivätkä saastuta, 
  • pitävätkö ne huolta työntekijöidensä turvallisuudesta ja hyvinvoinnista ja 
  • noudattavatko ne kansainvälisiä sopimuksia?

Vastuulliset tuotteet ovat kilpailukykyisiä

Myös vastuullisen sijoittamisen tavoitteena on olla tuottavaa. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että vastuullisten sijoitusten pitkän aikavälin tuotto ei ole heikompi kuin muiden sijoitusten.  Vastuullinen sijoittaminen ei myöskään ole kalliimpaa kuin perinteinen sijoittaminen.

Tee vastuullinen valinta – valitse vastuullisimmista tuotteista omasi

Pohjoismaiden suurimpana pankkina Nordealla on paljon kokemusta vastuullisesta sijoittamisesta. Esimerkiksi Nordean rahastoissa noudatettava vastuullisen sijoittamisen prosessi on palkittu useana vuonna Euroopan parhaana.

Vastuullinen valinta on tuoteperhe, joka sisältää kaikkein vastuullisimmat säästämisen ja sijoittamisen tuotteemme. Niissä painotetaan vahvasti vastuullisuutta samalla kun pyritään täyttämään muut tuotteitamme koskevat kriteerit ja vaatimukset, jotka liittyvät esimerkiksi riskiin, tuottoon ja kuluihin. 

Valitse juuri sinua kiinnostavat Vastuullisen valinnan tuotteet:

Tulevaisuuden ilmasto- ja ympäristöratkaisut?

Kiinnostavatko sinua yhtiöt, jotka panostavat tulevaisuuden ilmasto- ja ympäristöratkaisuihin?

Nordea Ilmasto ja Ympäristö
  • Maailmanlaajuisesti sijoittava osakerahasto
  • Sijoittaa yrityksiin, joiden liiketoiminnassa keskitytään vaihtoehtoisen energiantuotantoon, luonnonvarojen tehokkaaseen hyödyntämiseen tai ympäristönsuojeluun.
  • 40–60 keskisuurta ja suurta yhtiötä, jotka toimivat eri puolilla maailmaa 
  • Yhtiöitä, joiden tuotteet ja palvelut ovat houkuttelevia niin ympäristönäkökulmien kuin tuottopotentiaalin kannalta.

Lue lisää Ilmasto ja Ympäristö -rahastosta.

Pienempi hiilijalanjälki?
Vastuullisuuden edelläkävijät?
Kaikki kerralla?

Climate and Environment Fund

This equity fund is suitable for you if you want to invest in sustainable development and low-carbon climate solutions.

Read more about our Climate and Environment Fund

Stars funds

We use sustainability criteria to select companies for our Stars funds, as part of our ambition to deliver stable returns with responsibility in the long term.

Read more about our Stars funds

Nordea ja Nasdaq julkaisevat sijoitusten vastuullisuusjalanjäljen

Olemme aloittaneet Nasdaqin kanssa yhteistyön, jonka tarkoituksena on tehdä vastuullisten sijoitusten ympäristöjalanjälki näkyväksi ja helposti ymmärrettäväksi. Yhteistyön tuloksena esittelemme uuden Vastuullisuusjalanjälki-yhteenvedon. Yhteenvedon avulla on helppo havainnollistaa, miten tärkeää vastuullisten valintojen tekeminen on. Vastuullisuusjalanjälki on saatavilla Nordean vastuullisiin yhdistelmärahastoihin, vastuullisiin mallisalkkuihin sekä Nordea Henkivakuutuksen vastuullisiin Maapallokoreihin.

Tutustu Vastuullisuusjalanjälki-yhteenvetoon.

Nordean rahastojen vastuullisuusprosessi

Nordea on yksi Euroopan johtavista pankeista, kun puhutaan kestävistä ja vastuullisesta sijoittamisesta. Asset Management -yksikkömme on luonut monta menestyksellistä sijoitusmallia, jotka huomioivat täysimääräisesti ympäristö- ja yhteiskuntavastuuseen sekä hyvään hallintotapaan liittyvät asiat, eli niin kutsutut ESG-tekijät. Nordeassa kaikki rahastojemme sijoitukset seulotaan säännöllisesti kansainvälisiä sopimuksia ja säännöksiä rikkovien yhtiöiden tunnistamiseksi. 

Invest for sustainable future

We use sustainability criteria to select companies for our Stars funds as part of our ambition to deliver stable returns with responsibility in the long term.

Read more about our Stars funds