Mikä on Varallisuus 360?

Nordea tarjoaa Premium Banking -asiakkailleen Varallisuus 360 -suunnitelman*, jossa pankkilakimies käy läpi asiakkaan koko omaisuuden ja antaa suositukset toimenpiteistä, joilla voi mm. varautua omaisuuden siirtoihin, laittaa perhettä koskevat asiat kuntoon ja varmistaa oman tahdon toteutumisen myös silloin, kun ei pysty sitä itse ilmaisemaan. 

Varallisuus 360 on sijoitussuunnitelman rinnalle laadittava kokonaisvaltainen omistamisen suunnitelma, jossa huomioidaan asiakkaan sijoitusvarallisuuden ohella myös kiinteä omaisuus ja velan käyttömahdollisuus osana kokonaisuutta.

Kysy lisätietoja Varallisuus 360:sta omalta varainhoitajaltasi.

Tiesitkö, että
  • Kuolinpesän jakamista ei kannata viivyttää, varsinkin jos osakkaita on paljon. Oman jäämistösi jakamista voit itse helpottaa testamentilla. Mitä pidempään pesä on jakamatta, sitä enemmän mahdollisen lesken ja pesän varat ja niiden tuotot sekoittuvat. Samoin kuolinpesän osakkaiden tilanne voi muuttua, voi tulla avioeroja tai joku osakas voi kuolla. Mitä mutkikkaammaksi kuolinpesän tilanne muuttuu, sitä kalliimpaa on sen jakaminen niin lainopillisten neuvojen kustannusten kuin myös verotuksen näkökulmasta.
  • Parisuhteessa olevien henkilöiden keskinäisessä perimystilanteessa avoliiton hinta voi olla verojen muodossa moninkertainen avioliittoon verrattuna.
  • Jos et itse pysty huolehtimaan raha-asioistasi esimerkiksi heikentyneen terveyden vuoksi, tarvitset edunvalvojan. Mikäli et ole tehnyt edunvalvontavaltuutusta itse valitsemallesi henkilölle, edunvalvojan määrää maistraatti. Tässä tapauksessa edunvalvojaksi voi tulla joku perheen ulkopuolinen henkilö. Lisäksi tähän voi kulua huomattavasti enemmän aikaa verrattuna tilanteeseen, jossa valvottava on tehnyt edunvalvontavaltuutuksen ollessaan toimintakykyinen.
*Varallisuus 360 -suunnitelman hinta on 180 EUR, sis alv 24 %. Suunnitelmassa ehdotetut ja toteutettaviksi sovitut toimenpiteet laskutetaan erikseen.