Ta i bruk appen Nordea Koder

Så här börjar du använda kodappen:

  1. Ladda ned appen Nordea Koder i appbutiken för din mobila enhet.
  2. Då du har laddat ned appen ta i bruk kodappen i nätbanken.
  3. Efter att du bekräftat ibruktagningen ser du i nätbanken anvisningarna om användningen av appen och den tillfälliga pinkod som behövs för att aktivera appen.
  4. Öppna nu appen Koder på din mobila enhet.

Ta i bruk appen Nordea Koder i nätbanken

1. Logga in i nätbanken och gå till fliken "Redigera nätbanken" och Bankkoder. Klicka på länken "Ta i bruk Nordea Koder appen".

pankkitunnukset-tunnuslukusovellus-kayttoon

2. Välj det telefonnummer till vilket aktiveringskoden för appen skickas. Ifall du inte har ett bekräftat telefonnummer, bekräfta numret genom att ringa den kostnadsfria automatiska tjänsten för att bekräfta ditt telefonnummer 0800 170 777, från telefonnumret du vill bekräfta. Du måste identifiera dig i samtalet med din kodtabell. Du kan nu börja ibruktagandet på nytt genom att klicka ”Ta i bruk Nordea Koder appen” länken.

Namnge också den mobila enhet t.ex. Annas android, på vilken du laddar ned appen så att du vid behov enkelt kan sluta använda appen. Klicka på Fortsätt.

pankkitunnukset-tunnuslukusovellus-kayttoon-vahvista

3. Bekräfta ibruktagningen av kodappen med bekräftelsekoden på kodkortet.

pankkitunnukset-tunnuslukusovellus-kayttoon-ohjeet

4. Efter bekräftelsen får du en aktiveringskod till det mobiltelefonnummer du valt.

Nu ser du i nätbanken korta anvisningar om ibruktagningen av appen och den tillfälliga pinkod som behövs för att aktivera appen. Stäng inte nätbanken. Fortsätt att ta i bruk appen på din mobila enhet.

I din mobila enhet: 

1. Öppna appen Koder på din mobila enhet.

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-1 tunnuslukusovellus-kayttoonotto-2

2. Välj det språk på vilket du vill använda kodappen. Om du vill kan du byta språk i menyn för kodappen efter att du tagit i bruk appen.

3. Om du ännu inte aktiverat appen i nätbanken, gör det nu. Anvisningar finns i kodappen. Om du redan aktiverat kodappen i nätbanken tryck på Nästa.

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-3

4. Ge den aktiveringskod som du fick per sms och tryck på Nästa. Vid behov kan du skriva ner aktiveringskoden på papper. Aktiveringskoden kan endast användas en gång.

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-4

5. Knappa in den tillfälliga pinkod som syns i nätbanken och klicka på Nästa. Den tillfälliga pinkoden finns på sidan Ibruktagandet i korthet.

Om du har stängt nätbanken utan att skriva ner den tillfälliga pinkoden måste du på nytt aktivera appen i nätbanken. Du får en ny aktiveringskod per sms och ser den nya tillfälliga pinkoden i nätbanken.

Obs! Om du trycker på knappen Tillbaka tar systemet dig till den första skärmen för aktiveringen. Eftersom aktiveringskoden endast kan användas en gång behöver du en ny aktiveringskod för att fortsätta.

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-5

6. Skapa nu en egen personlig pinkod för kodappen. Pinkoden är permanent och du kan byta den efter ibruktagningen i menyn för appen.

Då du anger det sista numret i pinkoden på fyra siffror går appen automatiskt till punkt 7.

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-6

7. Ge den pinkod som du skapat och klicka på Nästa.

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-7

8. Ge användarkontot ett namn, t.ex. ditt förnamn och klicka på Nästa.

Namnet kan bestå av 3–12 tecken och det ska inte innehålla siffror.

Obs! Om du trycker på knappen Tillbaka tar systemet dig till den första skärmen för aktiveringen. Eftersom aktiveringskoden endast kan användas en gång behöver du en ny aktiveringskod för att fortsätta.

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-8

9. Nu kan du använda appen. Läs säkerhetsinstruktionerna och klicka på Fortsätt.

Läs mer om hur du sköter dina ärenden tryggt med mobila enheter.

tunnuslukusovellus-kayttoonotto-9

10. Nu kan du använda kodappen i samma tjänster som du använder med kodkortet. Du kan stänga appen.

Obs! Ditt kodkort fungerar fortfarande så ta väl hand om det. Vid behov kan du använda kodkortet vid sidan av appen, t.ex. om din mobila enhet går sönder eller förkommer. Välj inloggningssätt i den tjänst som du använder.