Pankki-tunnukset käytössäsi 24/7

Verkko- ja mobiilipalveluiden lisäksi tarvitset tunnuksia myös maksaessasi verkko-ostoksia e-maksulla tai tunnistautuessasi muiden palveluntarjoajien palveluihin.

Pankkitunnukset Hanki pankkitunnukset Kysymyksiä ja vastauksia Hinnat ja ehdot Pankkitunnukset

Pankkitunnukset vastaavat allekirjoitustasi

Pankkitunnukset muodostuvat käyttäjätunnuksesta sekä pysyvästä salasanasta, tunnuslukukortista ja tunnuslukusovelluksesta. Sopimus avataan konttorissa ja pankkitunnukset ovat heti käytössäsi.

 • Käyttäjätunnuksen saat tehdessäsi verkkopankkisopimuksen. Käyttäjätunnus pysyy samana koko sopimusajan. Tarvitset käyttäjätunnusta aina riippumatta siitä, käytätkö pysyvää salasanaa, tunnuslukukorttia tai tunnuslukusovellusta.
 • Tunnuslukusovellus on mobiililaitteeseen ladattava sovellus, jolla tunnistaudut ja vahvistat laskuja tai muita toimeksiantoja. Antaessasi henkilökohtaisen PIN-koodisi tunnuslukusovellukseen, se laskee sinulle vaihtuvia tapahtumakohtaisia tunnuslukuja. Mikäli mobiililaitteessa on datayhteys, lähettää sovellus tunnusluvun Nordeaan suojatussa verkossa sinun puolestasi. Ilman datayhteyttä sovellus näyttää tunnusluvun mobiililaitteen ruudulla, josta kopioit sen itse käyttämääsi palveluun.
 • Pysyvällä salasanalla pääset katsomaan tiliesi ja luottokorttiesi saldot ja tilitapahtumat, mutta tapahtumien vahvistamiseen tarvitset tunnuslukukortin tai tunnuslukusovelluksen.
 • Tunnuslukukortti sisältää 80 vaihtuvaa tunnuslukua. Käytä tunnusluvut korttiin merkityssä järjestyksessä. Saat pankilta automaattisesti uuden tunnuslukukortin, kun olet käyttänyt 60 tunnuslukua (sijoitusasiakkailla 50 tunnuslukua).  Vaihtuvien tunnuslukujen lisäksi kortissa on toistuvasti käytettäviä vahvistustunnuksia laskujen ja muiden toimeksiantojen vahvistukseen.  Ne löytyvät kirjaimin merkittyinä tunnuslukukortin alaosasta.

Älä koskaan luovuta pankkitunnuksiasi kenenkään toisen käyttöön. Opettele käyttäjätunnus, pysyvä salasana ja tunnuslukusovelluksen PIN-koodi ulkoa. Säilytä käyttäjätunnus erillään tunnuslukukortista ja sovelluksesta.

Pankkitunnukset aina mukana

Mobiililaitteeseen ladattavalla tunnuslukusovelluksella kirjaudut verkko- ja mobiilipankkiin, ja tunnistaudut Nordea Asiakaspalveluun. Voit myösmaksaa turvallisesti verkko-ostoksesi  ja tunnistautua muiden palvelutarjoajien palveluihin.  

Uuden tunnuslukusovelluksen myötä voit luopua paperisesta tunnuslukukortista ja tunnuslukujen yliviivauksesta, eivätkä tunnusluvut enää lopu kesken. Helppokäyttöinen tunnuslukusovellus kulkee kätevästi mukana mobiililaitteessasi. Tunnuslukusovellus takaa turvallisen pankkiasioinnin  myös tulevaisuudessa. Myös tietoturvaan liittyvien uhkien torjuminen helpottuu.

Nordea Tunnusluvut-sovellus on sekä henkilö- että yritysasiakkaille mobiililaitteeseen ladattava sovellus, jolla kirjaudut verkko- ja mobiilipankkiin ja tunnistaudut Nordea Asiakaspalveluun. 

Voit myös maksaa turvallisesti verkko-ostoksesi  ja tunnistautua muiden palvelutarjoajien palveluihin.

Tunnuslukusovelluksen edut sinulle:

 • Pankkitunnukset aina mukana
 • Ei tarvetta yliviivaamiseen
 • Tunnusluvut eivät lopu kesken

Lataa tunnuslukusovellus mobiililaitteellesi

Tunnuslukusovellus on ladattavissa iPhone, Android ja Windows Phone-puhelimiin sekä Android ja iPad-tablettiin mobiililaitteesi sovelluskaupasta.

 • Android-puhelimet versio 2.3.3 ja sitä uudemmat.
 • iPhone ja iPad mobiililaitteilla iOS versio 7 ja sitä uudemmat.
 • Windows Phone 8 ja 8.1. 

windows-store-154x40 google-play-129x45 app-store-135x40

Lue lisää:

Pysyvä salasana

Pysyvällä salasanalla ja käyttäjätunnuksella käytät verkko- ja mobiilipankkia tilitietojesi katseluun sekä Nordeassa olevien omien tiliesi välisiin tilisiirtoihin. Salasanan voit luoda itsellesi verkko- tai mobiilipankissa.

Näet pysyvällä salasanalla:

 • tilien ja luottokorttien saldot ja tilitapahtumat
 • tiliotteet
 • Omat asiakirjat –osiossa olevat asiakirjat

Tarvitset tunnuslukukorttia tai tunnuslukusovellusta edelleen vahvaan sähköiseen tunnistautumiseen ja tapahtumien vahvistamiseen.

Pysyvä salasana on vain henkilöasiakkaille eikä siitä peritä ylimääräisiä kuluja

Prepaid pankkitunnukset

Hyödyllisiä, vahvaa tunnistamista vaativia verkkopalveluita tulee jatkuvasti lisää ja hankkimalla Prepaid pankkitunnukset saat itsellesi tunnistusvälineet, jotka eivät ole pankkitilisidonnaiset.

Voit hankkia itsellesi Nordean Prepaid pankkitunnukset ilman, että sinun pitää avata tiliä Nordeassa. Prepaid pankkitunnusten avulla tunnistaudut verkossa luotettavasti.

Tunnukset maksetaan sopimuksen teon yhteydessä Nordean konttorissa ja ne ovat voimassa yhden vuoden sopimuksen teosta eteenpäin.

Tunnuslukukortin avulla tunnistaudut ja vahvistat tapahtumia Nordean verkkopankissa, mobiilipankissa ja Asiakaspalvelussa sekä maksat verkko-ostoksia e-maksulla ja tunnistaudut muiden palveluntarjoajien palveluihin.

Tunnuslukukortilla kirjaudut palveluihin käyttäjätunnuksella sekä tunnuslukukortin vaihtuvilla tunnuksilla. Käyttäjätunnuksen saat sopimuksen avauksen yhteydessä konttorissa ja saat samalla mukaasi vaihtuvat tunnukset.             

Käyttäjätunnuksen saat tehdessäsi verkkopankkisopimuksen, ja se pysyy samana koko sopimusajan.

Vaihtuvat tunnusluvut eli 80 erillistä tunnusta sisältävän tunnuslukukortin saat tehtyäsi verkkopankkisopimuksen. Käytä tunnukset korttiin merkityssä järjestyksessä. Saat pankilta automaattisesti uuden tunnuslukukortin, kun olet käyttänyt 60 tunnusta tai mikäli olet sijoitusasiakas kun olet käyttänyt 50 tunnusta.

Vahvistustunnuksia käytetään toistuvasti laskujen ja muiden toimeksiantojen vahvistukseen. Ne löytyvät kirjaimin merkittyinä tunnuslukukortin alaosasta.

Kun tunnusluku unohtuu

Voit tarkistaa tunnusluvun järjestysnumeron kirjautumalla verkkopankkiin tunnuslukukortin 80. tunnuksella.

Tämä tilanne lasketaan kuitenkin virheelliseksi yrityskerraksi. Huomaa, että viisi (5) virheellistä yrityskertaa lukitsee palvelun. Mikäli näin käy, on palvelu käytettävissä automaattisesti seuraavana päivänä.

Hyvä muistisääntö onkin, että jokainen tunnusluvun tarkistuskerta käyttämällä tunnuslukukortin 80. tunnusta lasketaan virheelliseksi yrityskerraksi.

Lukittuneen palvelun voit myös itse aktivoida uudelleen käymällä konttorissa.

Hanki pankkitunnukset

Hanki pankkitunnukset

Verkkopankkisopimus

Verkkopankkisopimus avataan konttorissamme. Varaa aika Nordea Asiakaspalvelusta. Kun avaat sopimuksen, saat palveluiden käyttöön tarvittavat tunnukset heti mukaasi.

Sopimuksen voi avata:

 • 18-vuotias tiliasiakas,
 • 15-17-vuotias edunvalvojien suostumuksella, molempien edunvalvojien tulee olla paikalla verkkopankkisopimusta avattaessa,
 • 15-vuotias itsenäisesti, kun sopimukseen liitetään nuoren itse avaama, omille tuloille tarkoitettu tili, jonka käyttöön ei tarvita edunvalvojien suostumusta.

Myös käyttöoikeustili tai arvo-osuustili voidaan liittää käyttöoikeudenhaltijan verkkopankkisopimukseen. Tällöin tilinomistajan ja käyttöoikeudenhaltijan on molempien oltava läsnä konttorissa. Henkilöasiakkaan on oltava paikalla henkilökohtaisesti, yritysasiakkaalla on oltava mukana yrityksen hallituksen päätös asiasta.

Jos avaat sopimusta esim. yhdistykselle tai haluat liittää sopimukseesi muun henkilön tilin, johon sinulla on käyttöoikeus, muista ottaa mukaasi tarvittavat asiapaperit.

Katsele tilitietojasi helposti sähköisesti

Palvelussa näkyvät kaikki asiakkaan tilit ja niiden sähköiset tiliotteet pois lukien ASP-tili ja määräaikaiset tilit.

Verkkopankin katseluoikeus on maksuton palvelu sinulle, jolla ei ole verkkopankkia käytössäsi. Verkkopankin katseluoikeus antaa sinulle mahdollisuuden katsella tilitapahtumasi ja luottokorttiesi saldot, ja saat myös tiliotteesi kuukausittain sähköisesti. Verkkopankin katseluoikeutta käytät käyttäjätunnuksella sekä pysyvällä nelinumeroisella salasanalla. 

 • Verkkopankin katseluoikeus on maksuton. 
 • Palvelu sopii asiakkaille, joilla ei ole verkkopankkia käytössä ja mm. alle 15-vuotiaille nuorille (vanhempien luvalla). 
 • Sopimus avataan konttorissa. 
 • Palvelussa näkyvät kaikki asiakkaan tilit ja niiden sähköiset tiliotteet pois lukien ASP-tili ja määräaikaiset tilit.
 • Palvelua voi käyttää tietokoneella tai mobiililaitteen selaimen kautta. 

Tunnukset ovat vain tilitietojen katselua varten eivätkä ne käy tunnistautumiseen tai laskujen maksamiseen.

Pankkitunnuksilla asioit verkossa monipuolisesti

Verkko- ja mobiilipankissa asioinnin lisäksi maksat pankkitunnuksilla verkko-ostoksesi turvallisesti sekä tunnistaudut ja vahvistat tapahtumia muiden palveluntarjoajien palveluissa, kuten esimerkiksi Kelan ja Verohallinnon sähköisissä asiointipalveluissa.

Palveluntarjoajat vastaavat itse palveluistaan ja niihin liittyvästä neuvonnasta sekä ohjeistuksesta. Nordea vastaa ainoastaan asiakkaan tunnistamisesta ja palveluihin mahdollisesti liittyvien maksujen välittämisestä.

Veikkauspelit-palveluihin verkkopankista

Nordean henkilöasiakkaana pääset oman verkkopankin kautta käyttämään Oy Veikkaus Ab:n tarjoamia palveluita. Veikkauspelit-palveluun siirtyminen verkkopankin kautta edellyttää, että olet Suomessa pysyvästi asuva henkilö ja sinulla on suomalainen henkilötunnus.  Nordea ei peri palvelusta erillistä palvelumaksua. Veikkaus perii pelitoimeksiannoista oman hinnastonsa mukaiset kulut.

Vakuuta kotitaloustyö Varman Pesti-palvelussa

Jos työllistät kotonasi tilapäisesti esimerkiksi remonttimiehen tai lastenhoitajan, voit hoitaa työntekijäsi työeläkevakuuttamisen vaivattomasti Varman Pesti-palvelussa. Pestin avulla järjestät työntekijöillesi eläketurvan ilmoittamalla työntekijöidesi henkilö- ja palkkatiedot. Myös työeläkevakuutusmaksun maksaminen hoituu samalla. Lisätietoa palvelusta saat osoitteesta varma.fi.

Kysymyksiä ja vastauksia

Pankkitunnukset

Hinnat ja ehdot
Pankkitunnusten hinta Avainasiakkaalle
Hinta
Pankkitunnukset/kk0,00 €

Prepaid pankkitunnukset, kertamaksu

(määräaikaiset pankkitunnukset, joiden palvelumaksu veloitetaan sopimuksen teon yhteydessä)

50,00 €
Uusi verkkopankkisopimus tai tunnuslukukortti vanhan tilalle /kertamaksu5,00 €
Mobiililaite häviää, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Mobiililaite hajoaa, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Tunnuslukusovellus useampaan laitteeseen, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Pankkitunnukset koostuvat käyttäjätunnuksesta, vaihtuvista tunnuksista ja vahvistustunnuksista. Tunnuksista perittävän palvelumaksun lisäksi peritään hinnaston mukaisia palvelukohtaisia lisämaksuja. Tunnuksilla voi asioida eri välineillä ja niistä perittävät yhteyskustannukset /soitot veloittaa teleoperaattori.

Pankkitunnuksilla käytettävien palvelujen yleiset sopimusehdot (pdf, 170 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Verkkopankin katseluoikeus ehdot (pdf, 27 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Pankkitunnusten turvallinen käyttö (pdf, 13 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Pankkitunnusten hinta Kanta-asiakkaalle
Hinta
Pankkitunnukset/kk2,00 €

Prepaid pankkitunnukset, kertamaksu

(määräaikaiset pankkitunnukset, joiden palvelumaksu veloitetaan sopimuksen teon yhteydessä)

50,00 €
Uusi verkkopankkisopimus tai tunnuslukukortti vanhan tilalle /kertamaksu5,00 €
Mobiililaite häviää, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Mobiililaite hajoaa, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Tunnuslukusovellus useampaan laitteeseen, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Pankkitunnukset koostuvat käyttäjätunnuksesta, vaihtuvista tunnuksista ja vahvistustunnuksista. Tunnuksista perittävän palvelumaksun lisäksi peritään hinnaston mukaisia palvelukohtaisia lisämaksuja. Tunnuksilla voi asioida eri välineillä ja niistä perittävät yhteyskustannukset /soitot veloittaa teleoperaattori.

Pankkitunnuksilla käytettävien palvelujen yleiset sopimusehdot (pdf, 170 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Verkkopankin katseluoikeus ehdot (pdf, 27 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Pankkitunnusten turvallinen käyttö (pdf, 13 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Pankkitunnusten hinta Check-in -asiakkaalle
Hinta
Pankkitunnukset/kk0,00 €

Prepaid pankkitunnukset, kertamaksu

(määräaikaiset pankkitunnukset, joiden palvelumaksu veloitetaan sopimuksen teon yhteydessä)

50,00 €
Uusi verkkopankkisopimus tai tunnuslukukortti vanhan tilalle /kertamaksu5,00 €
Mobiililaite häviää, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Mobiililaite hajoaa, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Tunnuslukusovellus useampaan laitteeseen, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Pankkitunnukset koostuvat käyttäjätunnuksesta, vaihtuvista tunnuksista ja vahvistustunnuksista. Tunnuksista perittävän palvelumaksun lisäksi peritään hinnaston mukaisia palvelukohtaisia lisämaksuja. Tunnuksilla voi asioida eri välineillä ja niistä perittävät yhteyskustannukset /soitot veloittaa teleoperaattori.

Pankkitunnuksilla käytettävien palvelujen yleiset sopimusehdot (pdf, 170 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Verkkopankin katseluoikeus ehdot (pdf, 27 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Pankkitunnusten turvallinen käyttö (pdf, 13 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Pankkitunnusten normaalihinnasto
Hinta
Pankkitunnukset/kk3,00 €

Prepaid pankkitunnukset, kertamaksu

(määräaikaiset pankkitunnukset, joiden palvelumaksu veloitetaan sopimuksen teon yhteydessä)

50,00 €
Uusi verkkopankkisopimus tai tunnuslukukortti vanhan tilalle /kertamaksu5,00 €
Mobiililaite häviää, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Mobiililaite hajoaa, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Tunnuslukusovellus useampaan laitteeseen, uuden tunnuslukusovelluksen aktivointi, kertamaksu0,00 €
Pankkitunnukset koostuvat käyttäjätunnuksesta, vaihtuvista tunnuksista ja vahvistustunnuksista. Tunnuksista perittävän palvelumaksun lisäksi peritään hinnaston mukaisia palvelukohtaisia lisämaksuja. Tunnuksilla voi asioida eri välineillä ja niistä perittävät yhteyskustannukset /soitot veloittaa teleoperaattori.

Pankkitunnuksilla käytettävien palvelujen yleiset sopimusehdot (pdf, 170 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Verkkopankin katseluoikeus ehdot (pdf, 27 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Pankkitunnusten turvallinen käyttö (pdf, 13 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Neuvoja verkkopalveluista

Hand turning pages  

Tietoturva

Ajankohtaisia uutisia, ohjeita sekä linkkejä turvalliseen pankkiasioimiseen verkossa.

Käsi pitelee matkapuhelinta  

Uusi tunnuslukusovellus

Tunnuslukusovelluksella kirjaudut verkko- ja mobiilipankkiin, maksat turvallisesti verkko-ostoksesi ja tunnistaudut sekä Nordea Asiakaspalveluun että muiden palvelutarjoajien palveluihin.