Pankkitunnukset

Verkko- ja mobiilipalveluiden lisäksi tarvitset tunnuksia myös maksaessasi verkko-ostoksia e-maksulla tai tunnistautuessasi muiden palveluntarjoajien palveluihin.
24 / 7 Pankkitunnukset käytössäsi

Pankkitunnukset vastaavat allekirjoitustasi

Pankkitunnukset koostuvat käyttäjätunnuksesta ja vaihtuvista tunnuksista. Sopimus avataan konttorissa ja samalla käynnillä saat mukaasi vaihtuvat tunnukset, jolloin voit aloittaa verkkoasioinnin vaikka heti.

 • Käyttäjätunnuksella pankki tunnistaa verkkopankkisopimukseen liitetyt tilit ja palvelut. Käyttäjätunnuksen saat tehdessäsi verkkopankkisopimuksen. Käyttäjätunnus pysyy samana koko sopimusajan.
 • Vaihtuvat tunnusluvut eli 80 erillistä tunnusta sisältävän tunnuslukukortin saat tehtyäsi verkkopankkisopimuksen. Käytä tunnukset korttiin merkityssä järjestyksessä. Saat pankilta automaattisesti uuden tunnuslukukortin, kun olet käyttänyt 60 tunnusta tai mikäli olet sijoitusasiakas kun olet käyttänyt 50 tunnusta.
 • Vahvistustunnuksia käytetään toistuvasti laskujen ja muiden toimeksiantojen vahvistukseen. Ne löytyvät kirjaimin merkittyinä tunnuslukukortin alaosasta.

Monet yritykset ja yhteisöt mm. kunnat tarjoavat jo palveluitaan verkon kautta. Pankkitunnukset mahdollistavat tunnistautumisen verkkopalveluissa, myös soitettaessa Nordea Asiakaspalveluun 0200 3000 (pvm/mpm). 

Prepaid pankkitunnukset

Hyödyllisiä, vahvaa tunnistamista vaativia verkkopalveluita tulee jatkuvasti lisää ja hankkimalla Prepaid pankkitunnukset saat itsellesi tunnistusvälineet, jotka eivät ole pankkitilisidonnaiset.

Voit hankkia itsellesi Nordean Prepaid pankkitunnukset ilman, että sinun pitää avata tiliä Nordeassa. Prepaid pankkitunnusten avulla tunnistaudut verkossa luotettavasti.

Tunnukset maksetaan sopimuksen teon yhteydessä Nordean konttorissa ja ne ovat voimassa yhden vuoden sopimuksen teosta eteenpäin.

Salasana

Pysyvä salasana on osa Nordean pankkitunnuksia, joihin kuuluvat sen lisäksi käyttäjätunnus sekä tunnuslukukortti. Salasanalla voit kirjautua verkkopankkiin ja mobiilipankkiin.

Salasanan voit luoda itsellesi joko verkkopankissa tai sitten mobiilipankissa.

Pysyvällä salasanalla kirjautuen sinulla on mahdollisuus katsella tietojasi. Tunnuslukukorttia tarvitset edelleenkin vahvaan sähköiseen tunnistamiseen ja toimintojen vahvistamiseen.

Toiminnallisuus on tarkoitettu vain henkilöasiakkaille eikä siitä peritä ylimääräisiä kuluja.

Kysymyksiä ja vastauksia

Miksi salasana on otettu käyttöön?

Haluamme tarjota asiakkaille entistä yksinkertaisempaa ja nopeampaa pankkiasiointia, turvallisuudesta tinkimättä.

Paljonko uuden salasanan käyttö maksaa?

Käyttö sisältyy pankkitunnusten hintaan.

Mihin salasana on tarkoitettu ja missä sitä voi käyttää?

Tietojen katsomiseen ja tilisiirtoihin asiakkaan omien Nordean tilien välillä Verkkopankissa ja mobiilipankissa (Android, iPhone).

Minulla on jo mobiilipankissa käytössä salasana. Käykö se myös verkkopankissa?

Jos käytät mobiilipankkia (Android, iPhone) voit kirjautua samalla salasanalla myös verkkopankkiin.

Miten salasanan saa käyttöön tai vaihdettua uuteen?

Luot haluamasi salasanan itse verkkopankissa kohdassa Muokkaa verkkopankkia / Pankkitunnukset.

Voiko salasanalla kirjautua esim. veroviraston tai veikkauksen palveluihin?

Ei, koska salasanalla kirjautuminen ei ole lain määrittelemä vahva tunnistautumistapa.

Käykö nykyinen verkkopankin käyttäjätunnus kirjautumiseen?

Kyllä.

Miten erotan verkkopankkiin sisäänkirjautumisen tavat toisistaan?

Tunnuslukukortti-välilehdellä vaihtuva tunnusluku kirjoitetaan yhtenäiseen laatikkoon ja salasana-välilehdellä jokainen numero omaansa…

Miten toimitaan, jos salasana menee lukkoon tai se unohtuu?

Tarvitset käyttäjätunnuksen ja tunnuslukukortin, jonka jälkeen luot uuden salasanan napauttamalla verkkopankin sisäänkirjautumissivulla Unohditko salasanasi? -linkkiä.

Miten saan kiinteän salasanan pois käytöstä?

Ottamalla yhteyttä Nordea Asiakaspalveluun.

Pankkitunnukset ovat avain myös muiden palveluntarjoajien palveluihin

Suomalaiset haluavat hyödyntää pankkitunnuksiaan asioidessaan viranomaisten sähköisissä palveluissa.
Tunnistautuminen samoin kuin toimeksiannon vahvistaminen näissä palveluissa tapahtuu aina omilla henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla.
Nykyisin on myös tarjolla monia julkishallinnon sähköisiä palveluita. 

Esimerkkejä julkishallinnon palvelutarjonnasta:

 • vero.fi:ssä voit ilmoittaa verottajalle mm. matkakulut sekä korot ja velat
 • suomi.fi:stäAvautuu uuteen ikkunaan löydät monia lomakkeita, joilla ilmoitat erilaisia tietoja tai muutat niitä, esim. tilinumerosi verottajalle.

Asiakkaan luotettava tunnistaminen on Internet-palveluiden tarjoajalle tärkeää ja e-tunnisteen avulla se on mahdollista. Muiden palveluntarjoajien tarjoamissa palveluissa itse palveluista ja niihin liittyvästä neuvonnasta sekä ohjeistuksesta vastaavat yksin muut palveluntarjoajat. Nordea vastaa ainoastaan asiakkaiden tunnistamisesta muuta palvelutarjoajaa kohtaan ja palveluihin mahdollisesti liittyvien maksutoimeksiantojen välittämisestä.

Veikkauspelit-palveluihin verkkopankista

Tiesitkö, että Nordean henkilöasiakkaat pääsevät siirtymään suoraan omasta tutusta verkkopankistaan Oy Veikkaus Ab:n tarjoamiin palveluihin. Veikkauspelit-palveluun siirtyminen verkkopankin kautta edellyttää, että olet Suomessa pysyvästi asuva henkilö ja sinulla on suomalainen henkilötunnus. Nordea ei peri palvelusta erillistä palvelumaksua. Veikkaus Oy perii pelitoimeksiannoista oman hinnastonsa mukaiset kulut.

Vakuuta kotitaloustyö Varman Pesti-palvelussa

Jos työllistät kotonasi tilapäisesti esimerkiksi remonttimiehen tai lastenhoitajan, voit hoitaa työntekijäsi työeläkevakuuttamisen vaivattomasti Varman Pesti-palvelussa. Pestin avulla järjestät työntekijöillesi eläketurvan ilmoittamalla työntekijöidesi henkilö- ja palkkatiedot. Myös työeläkevakuutusmaksun maksaminen hoituu samalla. Lisätietoa palvelusta saat osoitteesta varma.fi.

Tunnusluvun järjestysnumero

Voit tarkistaa tunnusluvun järjestysnumeron kirjautumalla verkkopankkiin tunnuslukukortin 80. tunnuksella.

Tämä tilanne lasketaan kuitenkin virheelliseksi yrityskerraksi. Huomaa, että viisi (5) virheellistä yrityskertaa lukitsee palvelun. Mikäli näin käy, on palvelu käytettävissä automaattisesti seuraavana päivänä.

Hyvä muistisääntö onkin, että jokainen tunnusluvun tarkistuskerta käyttämällä tunnuslukukortin 80. tunnusta lasketaan virheelliseksi yrityskerraksi.

Lukittuneen palvelun voit myös itse aktivoida uudelleen käymällä konttorissa.

Pankkitunnuksilla hoidat pankkiasioitasi internetissä tai puhelimella

Hoidat pankkiasiasi monilla eri välineillä ajasta ja paikasta riippumatta. Pankkitunnukset saat vain Nordean konttorista.

Pankkitunnuksista on sinulle hyötyä

 • Allekirjoitat tunnuksia käyttäen erilaisia sopimuksia ja sitoumuksia.
 • Tunnistaudut muiden palveluntarjoajien palveluihin.
 • Maksat verkossa tekemäsi ostokset turvallisesti.

Hanki pankkitunnukset

 

Verkkopankkisopimus

Verkkopankkisopimus avataan konttorissamme. Kun avaat sopimuksen, saat kaikki palveluiden käyttöön tarvittavat tunnukset mukaasi.

Sopimuksen avaat:

 •  kun olet vähintään 18-vuotias
 • 15-17-vuotiaana edunvalvojiesi suostumuksella
 • kun olet vähintään 15-vuotias ja liität verkkopankkisopimukseesi sellaiset tilit, joiden käyttöön et tarvitse edunvalvojiesi suostumusta.

Kun käyttöoikeustili tai arvo-osuustili liitetään käyttöoikeudenhaltijan verkkopankkisopimukseen, sekä tilinomistajan (henkilöomistajan henkilökohtaisesti ja yritysasiakkaan mukana yrityksen hallituksen päätös asiasta) että verkkopankkisopimuksen tehneen asiakkaan on oltava läsnä konttorissa. Jotta voit liittää toisen henkilön tilin verkkopankkiisi, tulee sinulla olla käyttöoikeus kyseiseen tiliin.

Jos avaat sopimusta esim. yhdistykselle tai haluat liittää sopimukseesi muun henkilön tilin, johon sinulla on käyttöoikeus, muista ottaa mukaasi tarvittavat asiapaperit.

Tunnusluvut

 • Käyttäjätunnuksella pankki tunnistaa verkkopankkisopimukseen liitetyt tilit ja palvelut.
 • Vaihtuvat tunnusluvut saat tehtyäsi verkkopankkisopimuksen. Käytä tunnukset korttiin merkityssä järjestyksessä. Saat pankilta automaattisesti uuden tunnuslukukortin, kun olet käyttänyt 60 tunnusta tai mikäli olet sijoitusasiakas kun olet käyttänyt 50 tunnusta.
 • Vahvistustunnuksia käytetään toistuvasti laskujen ja muiden toimeksiantojen vahvistukseen. Ne löytyvät kirjaimin merkittyinä tunnuslukukortin alaosasta.

Tunnuslukukortti

Uuden tunnuslukukortin saat kirjeessä. Tunnusluvut on saatekirjeestä irroitettavassa erillisessä taulukossa, joka on kätevästi taiteltavissa luottokorttikokoon. Pienen kokonsa vuoksi se on helppo pitää mukana.

Asiakkaan ensitunnistaminen tapahtuu aina henkilökohtaisesti

Nordea tunnistaa tunnistusvälineen hakijan todentamalla hänen henkilöllisyytensä ensisijaisesti voimassa olevasta Euroopan talousalueen (ETA) jäsenvaltion, Sveitsin tai San Marinon viranomaisen myöntämästä passista. Hakijan henkilöllisyys voidaan tapauskohtaisesti todentaa myös Euroopan talousalueen (ETA) jäsenvaltion, Sveitsin tai San Marinon viranomaisen myöntämästä, matkustusasiakirjaksi hyväksyttävästä henkilökortista.

Ensitunnistamisen edellytyksenä on aina että Nordea pystyy kohtuudella varmentumaan esitetyn henkilöllisyystodistuksen aitoustekijöistä.

Asiakkaan henkilöllisyys voidaan edellä mainittujen lisäksi todentaa myös suomalaisen viranomaisen 1.10.1990 jälkeen myöntämästä ajokortista. Ulkomaalaista ajokorttia tai suomalaisen viranomaisen ulkomaalaiselle vaihtamaa ajokorttia ei hyväksytä henkilöllisyyden todentamisasiakirjaksi vahvaa sähköistä tunnistetta myönnettäessä.

Tiedot palveluntarjoajasta

Nordea Pankki Suomi Oyj on rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksen ylläpitämään kaupparekisteriin. Pankilla on luottolaitostoiminnasta annetun lain mukainen luottolaitostoimilupa.
Nordea Pankki Suomi Oyj, Y-tunnus 1680235-8
Aleksanterinkatu 36
00020 NORDEA
Puhelin: 09-1651
Fax: 09-165 54500
BIC: NDEAFIHH
Asiakkaan on ilmoitettava välittömästi, mikäli hänen pankkitunnukset ovat kadonneet tai varastettu. Ilmoituksen voi tehdä soittamalla sulkupalveluun 020 333 (avoinna 24h/vrk, palvelua suomeksi / ruotsiksi/ englanniksi).
Pankkipäivinä katoamisilmoituksen voi tehdä myös pankin konttoriin tai puhelinpalveluun. Asiakaspalvelun yhteystiedotAvautuu uuteen ikkunaan.

Kirjautuminen verkkopankkiin

Kaikki yhden klikkauksen päässä

 

 

 

 

 

Pankkitunnusten hinta Avainasiakkaalle
Hinta
Pankkitunnukset/kk 0,00 €

Prepaid pankkitunnukset, kertamaksu

(määräaikaiset pankkitunnukset, joiden palvelumaksu veloitetaan sopimuksen teon yhteydessä)

30,00 €

Uusi verkkopankkisopimus tai tunnuslukukortti vanhan tilalle /kertamaksu

5,00 €

Pankkitunnukset koostuvat käyttäjätunnuksesta, vaihtuvista tunnuksista ja vahvistustunnuksista. Tunnuksista perittävän palvelumaksun lisäksi peritään hinnaston mukaisia palvelukohtaisia lisämaksuja. Tunnuksilla voi asioida eri välineillä ja niistä perittävät yhteyskustannukset /soitot veloittaa teleoperaattori.

 

 

Ehdot

Pankkitunnuksilla käytettävien palvelujen yleiset sopimusehdotPDF

Pankkitunnuksilla käytettävien palvelujen yleiset sopimusehdot 1.2.2015 alkaenPDF

Pankkitunnusten turvallinen käyttöPDF

Pankkitunnusten hinta Kanta-asiakkaalle
Hinta
Pankkitunnukset/kk 2,00 €

Prepaid pankkitunnukset, kertamaksu

(määräaikaiset pankkitunnukset, joiden palvelumaksu veloitetaan sopimuksen teon yhteydessä)

30,00 €

Uusi verkkopankkisopimus tai tunnuslukukortti vanhan tilalle /kertamaksu

5,00 €

Pankkitunnukset koostuvat käyttäjätunnuksesta, vaihtuvista tunnuksista ja vahvistustunnuksista. Tunnuksista perittävän palvelumaksun lisäksi peritään hinnaston mukaisia palvelukohtaisia lisämaksuja. Tunnuksilla voi asioida eri välineillä ja niistä perittävät yhteyskustannukset /soitot veloittaa teleoperaattori.

 
Ehdot

Pankkitunnuksilla käytettävien palvelujen yleiset sopimusehdotPDF

Pankkitunnuksilla käytettävien palvelujen yleiset sopimusehdot 1.2.2015 alkaenPDF

Pankkitunnusten turvallinen käyttöPDF

Pankkitunnusten hinta Check-in-asiakkaalle
Hinta
Pankkitunnukset/kk 0,00 €

Prepaid pankkitunnukset, kertamaksu

(määräaikaiset pankkitunnukset, joiden palvelumaksu veloitetaan sopimuksen teon yhteydessä)

30,00 €

Uusi verkkopankkisopimus tai tunnuslukukortti vanhan tilalle /kertamaksu

5,00 €

Pankkitunnukset koostuvat käyttäjätunnuksesta, vaihtuvista tunnuksista ja vahvistustunnuksista. Tunnuksista perittävän palvelumaksun lisäksi peritään hinnaston mukaisia palvelukohtaisia lisämaksuja. Tunnuksilla voi asioida eri välineillä ja niistä perittävät yhteyskustannukset /soitot veloittaa teleoperaattori.

 
Ehdot

Pankkitunnuksilla käytettävien palvelujen yleiset sopimusehdotPDF

Pankkitunnuksilla käytettävien palvelujen yleiset sopimusehdot 1.2.2015 alkaenPDF

Pankkitunnusten turvallinen käyttöPDF

Pankkitunnusten normaalihinta
Hinta
Pankkitunnukset/kk 3,00 €

Prepaid pankkitunnukset, kertamaksu

(määräaikaiset pankkitunnukset, joiden palvelumaksu veloitetaan sopimuksen teon yhteydessä)

30,00 €

Uusi verkkopankkisopimus tai tunnuslukukortti vanhan tilalle /kertamaksu

5,00 €

Pankkitunnukset koostuvat käyttäjätunnuksesta, vaihtuvista tunnuksista ja vahvistustunnuksista. Tunnuksista perittävän palvelumaksun lisäksi peritään hinnaston mukaisia palvelukohtaisia lisämaksuja. Tunnuksilla voi asioida eri välineillä ja niistä perittävät yhteyskustannukset /soitot veloittaa teleoperaattori.

 
Ehdot

Pankkitunnuksilla käytettävien palvelujen yleiset sopimusehdotPDF

Pankkitunnuksilla käytettävien palvelujen yleiset sopimusehdot 1.2.2015 alkaenPDF

Pankkitunnusten turvallinen käyttöPDF

ShadowShadowShadow

Neuvoja verkkopalveluista

Neuvoja verkkopalveluista
Tietoturva Ajankohtaisia uutisia, ohjeita sekä linkkejä turvalliseen pankkiasioimiseen verkossa.

Usein kysytyt kysymykset Katso löydätkö vastauksen omaan kysymykseesi.